Hjem Nyheter Bokseren Muhammed Alis sønn: «BLM er en rasistisk bevegelse»

Bokseren Muhammed Alis sønn: «BLM er en rasistisk bevegelse»

BLACK LIVES MATTER Den berømte bokseren Muhammed Alis sønn Muhammed Ali Jr. sier at faren ville ha avskydd BLM-bevegelsen.

Muhammen Ali Jr. (t.h.). Skjermbilde: Youtube/John Matrixx.

Den berømte bokseren og antisemitten Muhammed Alis eneste biologiske sønn Muhammed Ali Jr. sier på fireårsdagen for farens død at hans far skulle ha vært motstander til bevegelsen Black Lives Matter (BLM).

Muhammed Ali Jr. kaller BLM for «rasistisk» og at demonstrantene som protesterer under deres navn er «jævler».

Faren tok alltid stilling mot rasisme, men Ali Jr. sier at faren skulle ha avskydd hvordan den siste tidens protester har blitt forvandlet til vold og plyndring, skriver New York Post.

– Slå ikke i stykker ting, ødelegg ikke stedet, sa Ali Jr. til avisen.

– Min far skulle ha sagt: «De er ikke no annet enn jævler». Min far sa «alt liv har verdi». Han skulle ikke ha holdt med [BLM]. Jeg mener at Black Lives Matter er rasistisk, sa Ali Jr. som er muslim, slik som faren var.

– Det er ikke bare svarte liv som har verdi, men også hvite liv, kinesiske liv, alle liv har verdi, hvert menneskeliv har verdi. Gud elsker alle, han valgte aldri ut noen spesielt. Å drepe er galt uansett hvem det er, fortsatte Ali Jr. som også generelt vil forsvare USAs politivesen.

– Politimenn våkner ikke om morgenen og tenker «i dag skal jeg drepe en nigger eller drepe en hviting». De forsøker bare å komme helskinnet hjem til sine familier igjen, sa Ali Jr.

Angående George Floyds død sier Ali Jr. at det var galt av politiet å drepe ham.

– Men folk innser ikke at det finnes mer filmmateriale enn hva de viste. Fyren gjorde motstand, politiet gjorde jobben sin, men han brukte feil taktikk, fortsetter Ali Jr.

«Alles liv er like verdifulle, men en del burde drepes»

Muhammed Ali Jr. er enig med USAs president Donald Trump om at Antifas oppvigling til vold burde føre til at Antifa klassifiseres som en terrororganisasjon.

– Det er ingen forskjell mellom dem og muslimske terrorister. De burde alle få det de fortjener. De ødelegger bedrifter, mishandler uskyldige mennesker i sine egne nabolag, ødelegger politistasjoner og butikker. De er terrorister, de terroriserer samfunnet. Jeg støtter fredelige protester, men Antifa, de burde drepe alle som har med dem å gjøre, sier Ali Jr. og tillegger:

– Black Lives Matter er ingen fredelig protestbevegelse. Antifa ville aldri at den skulle være fredelig. Jeg skulle ha drept dem alle sammen, sier Ali Jr.

Ali Jr. sier at han aldri har blitt profilert og utpekt på grunn av sin rase og mener at det ikke finnes strukturell rasisme hos politiet.

– Ikke alle politimenn er dårlige, bare et fåtall av dem. Det finnes en håndfull politimenn som er kriminelle, de burde låses inn. Jeg har aldri hatt et dårlig møte med en politimann. De har alltid vært trivelige og beskyttet meg. Jeg har ingen problemer med dem, sier Ali Jr. til tross for at han to ganger har blitt utsatt for politiforhør av TSA.

TSA er en transportsikkerhetsmyndighet som USA opprettet etter 9-11-hendelsen i New York i 2001 for å «bekjempe terrorisme» under den såkalte Patriot-loven (USA Patriot Act), som er en del av USAs «krig mot terrorisme».

Til tross for at den tidligere presidenten Barack Hussein Obana hadde utstedt flere midlertidige reiseforbud fra visse muslim-dominerte stater, var det under den nåværende presidenten Trumps tilsvarende reiseforbud som Ali Jr. ble utspurt av TSA.

Ettersom Ali Jr. var uskyldig til alle former for terrorvirksomhet ble han løslatt begge gangene.

Ali Jr. sier at BLM er en organisasjon som splitter amerikanerne.

– [Black Lives Matter] er et rasistisk slagord. Det hetser svarte mennesker mot andre. Det starter rasekonflikter. Jeg hater det.

Muhammed Ali Jr. sier også at han er Trump-tilhenger og at hans far, som ble sendt i fengsel ettersom han av religiøse grunner nektet å delta i Vietnamkrigen, også skulle ha støttet Trump. Da hadde faren tilhørt demokratene på den amerikanske venstresiden, og han kom senere til å støtte president Jimmy Carter; men etter replublikaneren Ronald Reagans første embedsperiode støttet faren Ali Reagan og republikanerne i stedet.