Hjem Nyheter Norden Bombe utenfor jødebedrift i Sverige

Bombe utenfor jødebedrift i Sverige

SVERIGE En mindreårig gutt er pågrepet og er mistenkt for å ha plassert en eksplosiv innretning hos et israelsk selskap. Politiets pressetalsmann er tilbakeholden med saken, men sier at det er iverksatt sikkerhetstiltak over hele Sverige «med tilknytning til israelske og jødiske interesser».

En gutt i Göteborg er mistenkt for å ha plantet en bombe utenfor det israelske våpenselskapet Elbit Systems. Gutten er pågrepet av politiet etter at sprengladningen ble plassert ved inngangen til selskapet en gang i løpet av natten mellom 2. og 3. juni. Gutten, som er under 18 år, er mistenkt for grov allmenfarlig ødeleggelse.

Ifølge SVT ble gutten pågrepet lørdag, og han skal stamme fra Stockholm-området. Ifølge politiets leder for innledende etterforskning, Annika Johansson, kan det bli flere pågripelser. I et klipp publisert av SVT snakker politiets pressetalsmann Jens Andersson i forbindelse med saken om den økte sikkerheten rundt enkelte objekter i Sverige.

– Generelt kan man si at helt siden krigen mellom Israel og Hamas brøt ut i fjor høst, har politiet iverksatt visse sikkerhetstiltak i hele Sverige knyttet til israelske og jødiske interesser.

Den mistenkte gutten nekter for å ha gjort noe kriminelt.