Hjem Nyheter Norden Bonnier betaler 6 000 svenske kroner til Motstandsbevegelsen

Bonnier betaler 6 000 svenske kroner til Motstandsbevegelsen

1

MEDIA Etter å ha stjålet bilder uten å spørre fra Motståndsrörelsen.se fikk Skånska Dagbladet et krav for bildene fra nettmediet. Mediaselskapet Bonnier har nå gjort rede for seg og har betalt for bildene.

En av bildene som Bonnier nå har måttet betale for.
Foto: Motståndsrörelsen.se.

Motstandsrörelsen.se skriver at Bonnier-eide avisen Skånska Dagbladet har stjålet tilsammen fire bilder fra nettsiden, som er Den nordiske motstandsbevegelsens offisielle svenske nettside.

Bildene kommer fra et tradisjonelt julebord samt en høytidelig markering av 20. april i regi av Motstandsbevegelsen, aktiviteter som Bonnier har vært forferdet over.

Siden Skånska Dagbladet ikke hadde rett til å stjele og bruke bildene, sendte motstandsrörelsen.se et krav til avisen på 6 000 SEK, og truet med å gå rettens vei. Nå har Bonnier betalt kravet, skriver motstandsrörelsen.se.

– Det blir fest med helgrillet svin og sjømat! Haha, nei, men det er alltid utrolig mange hull å putte pengene i fordi vi driver motstandsrörelsen.se helt non-profit og alle utgifter dekkes med tilskudd. Disse pengene betaler for server og andre ting i en tid fremover. Fremfor alt er det imidlertid en viktig markering at vi viser at de ikke kan stjele bildene våre slik de vil uten at de samme lovene gjelder når det gjelder oss som alle andre, sier motstandsrörelsen.se sin sjefredaktør Simon Lindberg i en kommentar.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Utgaards
Utgaards
6 måneder siden

I dagens, og gjeldende situasjon, er dette en seier, om ikke den endelige. Det å få makt-media til å betale til Motstandsbevegelsen. Det svir nok mer enn de 6000kr.

Ellers var det flott, de bilder som var ulovlig «lånt». Det viser en bevegelse som kan feire og markere merkedager på en skikkelig måte.

Ikke kun demonstrere i gater og pynte lyktestolper med klistremerker o.l. Det viser en bevegelse med bredde og seriøsitet.
Det er for livet, og ikke kun kampen. Om kampen er for livet som folk.