Hjem Nyheter Norge Borgermester ber pinsemenighet ta bort davidstjerne – «for jødisk»

Borgermester ber pinsemenighet ta bort davidstjerne – «for jødisk»

6

NORGE Davidstjernen har ikke noe med norsk julefeiring å gjøre. Derfor har Strands borgermester bedt pinsemenigheten om å fjerne den.

Jødenes davidstjerne oppfattes av mange mennesker i verden som et hatsymbol.

Det er borgermesteren i Strand kommune, Irene Heng Lauvsnes, som har bedt Klippen pinsemenighet om å ta ned sin juledekorasjon, forestillende en davidstjerne. Grunnen er at davidstjernen kan «forbindes for mye med jøder og Israel».

Denne nyheten har spredt seg helt til Israel og avisen The Times of Israel.

Men det er ikke i første rekke Lauvsnes som anser at davidstjernen er upassende som juledekorasjon. Hennes oppfordring til Klippen kom etter at hun hadde mottatt flere klager fra almenheten om den oppsatte davidstjernen.

I stedet for å ha en davidstjerne vil beboerne i Strand at den erstattes med en «tradisjonell julestjerne». Grunnen er at parken må være nøytral, spesielt nå da emnet er kontroversielt, sier Lauvsnes til Aftenbladet.

En avgjørelse i saken har enda ikke blitt fattet.

The Times of Israel rapporterer ikke hvorvidt det er nordmenn som har klaget på davidstjernen eller om det eksempelvis er palestinere eller andre semitter som har protestert mot den. Strands befolkning har økt med nesten 20 prosent de siste ti årene. Hvor mange av dem som er rasefremmede oppgis ikke i lett tilgjengelig statistikk.

Foruten at davidstjernen kan forbindes for mye med jøder og Israel, feirer jøder som holder seg til sin religion ikke jul.

6
Delta i debatten

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
HanneSteinarJudasGarSvikerRoarHaraldsson Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Hans-Simon

Hva er det vi feirer til jul? Ikke pinnekjøtt, ribbe og juleøl, eller gaver, men at vår Frelser ble født. Denne frelseren ble dømt og korsfestet, rett nok av romerne, men de som hadde ansvaret var jødenes ledere, som styrte de jødiske massene, som igjen ropte til Pontius Pilatus; «La hans blod komme over oss og våre barn». De jødene som fornektet Jesus ble dagens jøder, mens de som tok imot ble kristne, sammen med ikke-jødene. Å trekke Israel, dagens jøder og davidsstjernen inn i juleferingen er en hån mot alt det kristendommen har stått for, historisk, men er dessverre… Les mer »

Haraldsson
Haraldsson

Godt. Jødestjernen har ingenting med vår jul å gjøre

Roar
Roar

Molochs symbol bør ikke assosieres med nordisk jul

Hanne
Hanne

Enig

JudasGarSviker
JudasGarSviker

Bra! Dette hat- symbolet bør forbys på norsk jord.

Steinar
Steinar