Hjem Nyheter Norden Borgervernet: «Dra til Stockholm og vær forberedt!»

Borgervernet: «Dra til Stockholm og vær forberedt!»

SVERIGE: Svenske Nordfront fikk ved lunsjtider igår tak i en person med godt innsyn i det mye omtalte svenske borgervernet i Stockholm. Nordfront stilte noen spørsmål.

medborgargardet

Hva er det som har hendt? Hvorfor samles mennesker på denne måten?

– En oppfordring ble spredt igår (fredag) om at mennesker skule samles ved Älvsjömässan sør i Stockholm. Alle som følte motiverte gjorde jo det, så over 100 personer samlet seg der. Og deretter kom politiet veldig fort. Vi hadde biler så vi dro rundt til ulike forsteder i Stockholm der vi visste det hadde vært problemer med innvandrere. I Tumba fikk vi nærkontakt og irettesatte noen fysisk.

Var det noen fra borgervernet som ble «irettesatt fysisk»?

– Nei, nei. Det var steinkastende innvandrere som ble irettesatt fysisk i Storvreten som ligger i Tumba, sør i Stockholm.

Hva var det som hendte under konfrontasjonen? Hvor mange personer telte de forskjellige grupperingene?

– Full styrke var vi på 150 personer og de var rundt 30. De kastet glassflasker og steiner mot oss til de innså at de var sjanseløse. Da la de på sprang, noen rakk dog ikke flykte.

Fikk de mye juling?

– Ihvertfall en fikk det.

Hvordan var moralen til de som var med i borgervernet?

– Under alt bråket ropte alle «Vår by – vårt land» og folk var veldig positive til å løse problemene som politiet ikke kan gjøre. Og politiet i Tumba lovet oss «fri ferdsel» om vi stakk derifra. De innså at de aldri skulle kunne klare å kontrollere oss.

Hvordan behandlet politiet dere ellers? Det stod et sted at de hadde gått løs på dere med batonger og slikt?

– Ja, altså opprørspoliti angrep oss i Tumba sentrum. Angrep oss skikkelig. Så vi rygget tilbake og flere ble slått og arrestert. Det var før konfrontasjonen med innvandrerne. Og det er faktisk verdt å merke seg – for da hadde vi ikke gjort noe annet enn å gå omkring, dog var vi veldig mange mennesker. Politiet fløy ut av bussene sin med batongene – klar for å slå.

Tror du at det kommer til å skje flere ganger, at folk samles på denne måten? Har vi bare sett begynnelsen?

– Det finnes allerede en tid og en plass for ikveld (lørdag).
Om man vil gå med i borgervernet, hva er den beste måte å mobilisere seg på da?
– Er man med i Motstandsbevegelsen vil man få informasjonen servert på et sølvfat. Ellers vet jeg ikke hvilken kanal som er den beste, men en samling er satt for ikveld ihvertfall, og da ønsker vi at så mange som mulig tar turen til Stockholm og er forberedt. En del ble jo arrestert igår også.

Hva er de mistenkte for?

– De er bare mistenkte for å ha forstyrret allmenn ro og orden. Politiet virket jævlig opptatt av å slå ned på svensker som var ute. Senere har jeg lest om hendelser som ikke vi var innblandet i, så det er mulig det finnes flere borgervern.

Hva er målet med deres virksomhet?

– Å drive tilbake innvandrerne og å sikre svenskers tilværelse.