Hjem Nyheter Norden «Borgervernet har hatt en beroligende effekt»

«Borgervernet har hatt en beroligende effekt»

SVERIGE: Svenske Nordfront har nå intervjuet ytterligere en person fra borgervernet i Stockholm som har bekjempet innvandrerbråket. Personen mener borgervernet har oppnådd sine mål og har hatt en beroligende effekt på situasjonen i Stockholm.

medborgargarde2

Forrige uke var Stockholm plaget av rasebråk som begynte i forstaden Husby og som senere spredte seg til andre steder i Stockholmsområdet. I løpet av nettene fredag til lørdag og lørdag til søndag ble et borgervern organisert som slo tilbake mot innvandrerne.

Borgervernet mener at de har lykkes med å roe ned situasjonen i Stockholm, og på søndag gikk de ut med følgende melding på Facebook:

Medborgargarde-kommentar-460x309

Etter fredagens fremgang for borgervernet intervjuet Nordfront en person med godt innsyn i borgervernet. Nå har Nordfront intervjuet ytterligere en person fra borgervernet om den fremtidige utviklingen i Stockholm.

Hei, kan du fortelle kort hva som hendte på lørdag?

– Vi skulle ut å gjøre det samme som på fredag. Altså skremme bort bilbrennere og steinkastere – samt sikre ro og orden.

Hvordan gikk det da?

– Da jeg ikke har fullt innsyn i hvordan det gikk for alle grupper kan jeg bare uttale meg om hvordan det var der min gruppe var, men på de plasser vi var på var det i alle fall rolig.

Dere skriver om at borgervernet har hatt en beroligende effekt på visse områder, hva mener dere da?

– Det ble betraktelig roligere på lørdag enn hva det var på fredag. Og det ser også ut til å bli rolig i kveld (søndag). Det er vel en kombinasjon av massivt politioppmøte og at innvandrerne innså at svenskene hadde begynt å få nok.

Men ikveld er det altså rolig, og ikke noe borgervern ute i Stockholm?

– Vi følger utviklingen ikveld og kommer til å dra ut om det behøves.

Vanligvis når det startes grupper på Facebook som skal gjøre ting i virkeligheten så pleier det å renne ut i sanden. Hvorfor ble det ikke slik denne gangen?

– Jeg vil hevde at mye avhenger av at denne gangen var det nasjonale og folk fra «fotballfirmaer» som tilsluttet seg. Det er litt mer handlekraftige mennesker enn vanlige svensker. I tillegg hadde folk virkelig fått nok av innvandrernes oppførsel og politiets passivitet.

Dere skriver «på gjensyn», betyr det at borgervernet kan komme tilbake om slikt bråk bryter ut igjen?

– Ja, naturligvis. Den gruppe som jeg inngikk i og de grupper vi står nær kommer å holde øye med utviklingen fremover.

Har du noe mer du vil legge til?

– Følg utviklingen og pass på å kom dere ut på gatene igjen når den tid kommer. Organiserte nasjonalister kan jo passe på å holde kontakt med sine lokalavdelinger i Stockholm og meddele at man vil få informasjon om når vi skal ut igjen.