Hjem Nyheter Utenriks Botox-injiserte kameler ble diskvalifisert fra skjønnhetskonkurranse

Botox-injiserte kameler ble diskvalifisert fra skjønnhetskonkurranse

ABSURDISTAN Tolv kameler har blitt diskvalifisert fra en skjønnhetskonkurranse i Saudi-Arabia etter at eierne ga dem botox i et forsøk på å gjøre dem «enda vakrere».

Illustrasjonsfoto.

Nylig ble tolv kameler diskvalifisert fra en skjønnhetskonkurranse i Saudi-Arabia etter at deres eiere ga dem botox i et forsøk på å gjøre dem enda vakrere og dra hjem priser. Botox skal ha blitt brukt i både lepper, kjeve og nese.

Kamelkonkurransene holdes i forbindelse med kong Salman bin Abdulaziz al-Sauds kamelfestival hvor dyrene dømmes blant annet for sine lepper og pukler. Under festivalen er det også konkurranser i kamelsprint og kamelmelkesmaking. Premiepengene til konkurransene blir sammenlagt nesten 450 millioner kroner.

Før konkurransen ble en veterinær avslørt etter å ha gjennomført et skjønnhetsinngrep på kameler. Veterinæren har utført operasjoner for å gjøre kamelenes ører mindre samt botox-injeksjoner.

Skjønnhetskonkurranser for kameler ble organisert for første gang i 2000, og festivalen tas veldig alvorlig av saudiske myndigheter.