Hjem Nasjonal kamp Bråk med politiet i Umeå

Bråk med politiet i Umeå

SVERIGE: Den Nordiske Motstandsbevegelsen var i dag på plass i byen Umeå i Sverige. To aktivister ble arrestert og én sendt til sykehus etter pepperspray og batong-angrep fra politiet.

Politiet slår til med pepperspray
Politiet slår til med pepperspray

Ved 13-tiden var aktivister i Motstandsbevegelsen på plass i sentrale deler av Umeå i Västerbotten, Sverige. Her ble flyveblader delt ut, og redesjef Robert Eklund holdt tale. Etter cirka en halvtime dukket det opp provokatører som forsøkte å forstyrre Motstandsbevegelsens møte med folket. Ropingen og skrikingen deres førte til at politiet kom til stedet.

De antihvite provokatørene gikk fra å bare stå og skrike og bråke til å begynne å kaste gjenstander mot Motstandsbevegelsens aktivister. Da dette selvsagt ikke er noe Motstansbevegelsen aksepterer, forsvarte aktivistene seg og politiet valgte da å angripe dem med pepperspray og batonger.

Politiet førte så alle aktivister til en nærliggende fotballbane der alle ble vistisert og bilene deres ble gjennomgått. Som begrunnelse for denne handlingen ble det oppgitt at aktivistene hadde gjort seg skyldige i «ulydighet mot politiet».

Én aktivist fra Motstandsbevegelsen er fraktet til sykehus etter at gjentatte batongslag i hodet som resulterte i en hjernerystelse. To av aktivistene er også arrestert av politiet for brudd som enda ikke er gjort rede for.

Avisen Västerbottenskuriren har i sin rapportering oppgitt at Motstandsbevegelsen brukte noen form for kjemisk «forsvarsbevæpning i gassform» da politiet forsøkte å omringe aktivistene. Dette er så klart en grov feiltagelse. Det var politiets pepperspray som lå som en tåke i luften, hvilket kanskje journalisten på VK burde ha fått med seg.

Dagens aktiviteter fortsetter som planlagt og de aktivister Nordfront har snakket med er i godt humør. Vi kommer selvfølgelig tilbake med flere detaljer. Kameramenn som både filmet og fotograferte var på plass.

Kilde:

Kravaller med polis i Umeå