Hjem Nyheter Norge Bråk på tre asylmottak – på én kveld

Bråk på tre asylmottak – på én kveld

FLERKULTUR Søndag kveld måtte politiet rykke ut til tre ulike asylmottak i Rogaland på grunn av bråk. Mange nasjonaliteter, språkproblemer og kulturulikheter har skylden, mener politiet.

politibil

Det første bråket oppstod på Forus ved 19.30-tiden søndag kveld. På mottaket på Forus bor det opp mot 900 asylsøkere i dag. Fire politibiler rykket ut, og fikk roet ned situasjonen.

Kort tid etter oppstod det bråk på et asylmottak i Egersund. Her hadde det oppstått slåsskamp, og en person ble utsatt for noe politiet omtaler som «kroppskrenkelse».

– Her ble en av beboerne utsatt for det vi kaller kroppkrenkelse, og en person er pågrepet etter hendelsen, uttaler operasjonsleder Helene Strand ved politiet til NRK.

Rundt klokken 19.45 måtte politiet rykke ut igjen. Da hadde det oppstått bråk i kantinen på Hotell Alstor, som for tiden er et asylmottak. Politiet klarte å roe ned situasjonen.

Overfor NRK gir operasjonsleder Helene Strand faktisk flerkulturen skylden for alt bråket.

– Fellesnevneren er at det er mange nasjonaliteter, store språkproblemer og kulturulikheter. Noen startet bråket og så kommer gjerne flere til.

Kilde:
Utrykninger til bråk på tre ulike asylmottak søndag kveld