Hjem Nyheter Norden Bråket i Lund: Beryktede kommunister sto bak – fikk bank

Bråket i Lund: Beryktede kommunister sto bak – fikk bank

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN Da Motstandsbevegelsen på lørdag drev opinionsdannelse og samtalte med folket i Lund forsøkte kommunister å forstyrre. Det endte dårlig for dem.

Det var på lørdag 1. juni da Den nordiske motstandsbevegelsens svenske Rede 3 var i Lund for å spre det nasjonalsosialistiske budskapet til folket at beryktede kommunister forsøkte å sabotere for opinionsdannelsen.

Motstandsbevegelsens aktivister sto i gågaten like utenfor Stortoget i Lund. Da det var mye folk ute denne dagen fikk de god kontakt med vanlig folk og det var mange diskusjoner; både med positivt og negativt innstilte mennesker.

Etter en halvtimes tid kom folk fra Vänsterpartiet dit med den beryktede Hanna Gunnarsson. I valgkampen i fjor oppfordret Gunnarsson sine følgere på Twitter til å ødelegge Sverigedemokraternas plakater: «Riv ned, klistre over, ødelegg! Skiltet skal være borte i morgen.» Hun ble tiltalt for dette, men ble frikjent av tingretten i Lund. Begrunnelsen til retten var at «hennes hensikt var å vekke opinion og ikke oppfordre til skadegjørelse».

Vänsterpartiet så heller ikke alvorlig på de udemokratiske uttalelsene til Gunnarsson, som nå er riksdagsmedlem for partiet.

Venstreekstremistenes taktikk når de skal ødelegge politiske møter har alltid vært å komme så nærme som mulig, og deretter begynne å skrike og skråle, for å forstyrre dialogen de politiske motstanderne har med folk. Nå var de derimot bare et titall på plass, og da var det ikke «Riv ned, ødelegg», men de mente at de skulle få dele gaten.

At gaten skulle deles mellom kommunistene og Den nordiske motstandsbevegelsen er bare et retorisk knep fra de førstnevnte. Deres mest brukte slagord er «Ingen rasister/nazister på våre gater» og viser hvem de ser på som eier av gaten.

Venstreekstremister pleier i mye høyere utstrekning å handle utifra «den sterkestes rett» enn andre partier. Derfor er det ikke rart at retorikken var «myk» da de følte seg underlegne, men når de føler a de har overtaket kommer slagord som «Våre gater» frem. Og etter en stadig større tilstrømming av rødinger kom også skrikingen og skrålingen – en megafon ble også tatt i bruk. Flere beboere fra Lund som diskuterte med Motstandsbevegelsen beklaget seg over at det var vanskelig å høre diskusjonen. Gunnarsson som tidligere ville dele på gaten oppfordret ingen til stillhet. Politiet brydde seg ikke om ordensforstyrrelsen overhode, og lot rødingene holde på.

Til SVT sier Gunnarsson at da Motstandsbevegelsen begynte å gå fulgte en gruppe ungdommer som hun oppfattet som kjente hverandre etter dem. Disse var i virkeligheten hennes eget ungdomsparti Ung Vänster. Dette glemte både hun og SVT å nevne.

Ung Vänster het før Berlinmurens fall Kommunistisk Ungdom. På lørdag hadde de med seg bannere og megafoner, og de omgikk seg åpent med beryktede AFA-folk.

Løgnmedia har rapportert om kommunistenes møteforstyrring som en demonstrasjon. Når «uavhengig» media rapporterer om Den nordiske motstandsbevegelsen er det en ikke-tillatelsegitt demonstrasjon, for å male opp et bilde av at Motstandsbevegelsen har gjort noe ulovlig. Om Ung Vänster skrives det om en demonstrasjon, til tross for at de sannsynligvis ikke hadde søkt om tillatelse.

Da Den nordiske motstandsbevegelsens aktivister hadde vært ute i en og en halv time bestemte de seg for å reise hjemover. Da intensiverte venstreekstremistenes slagord seg og Ung vänster-tilhengere fulgte sammen med frontfigurer fra AFA Lund etter aktivistene. Media kunne da i ettertid som vanlig skrive at «Antirasister driver nazister fra Lund!».

Les mer: Motstandsbevegelsen ga rødinger i Lund juling

Kommunistene kom til slutt to armlengder fra Den nordiske motstandsbevegelsens aktivister og ble modigere og modigere. Men så stoppet aktivistene og snudde seg. Frihetskamp har tidligere rapportert om hvordan kommunistene flyktet i panikk og om politiets overvold mot Motstandsbevegelsen.

Venstresiden hevder i ettertid at motstandsmennene som ikke ble arrestert ble drevet ut fra Lund av venstreekstremister. Nordfront rapporterer at dette dreide seg om en håndfull svartmaskerte rødinger som fulgte etter aktivistene som ikke hadde blitt arrestert. Da aktivistene stormet mot dem begynte de å løpe vekk. En person som fikk panikk løp rett inn i en bil og falt til marken. «Kameratene» hans hadde da løpt i vei og sto bare og så på da Motstandsbevegelsens aktivister tok ham igjen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg