Hjem Nyheter Brannmenn og fotograf utsatt for steinkasting i Uppsala

Brannmenn og fotograf utsatt for steinkasting i Uppsala

1

SVERIGE Da brannmenn onsdag kveld rykket ut til Bandstolsvägen i Uppsala for å slukke en rekke bilbranner ble de utsatt for steinkasting fra en «ungdomsgjeng». En fotograf som var på plass ble også angrepet og fikk i tillegg dekket på bilen sin oppskåret med kniv og stein kastet inn gjennom bakvinduet.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Ved 23:30-tiden onsdag kveld fikk brannmannskapet melding om en rekke bilbranner i Bandstolsvägen, Uppsala. Da de ankom stedet ble de møtt av en ungdomsgjeng som begynte å kaste stein og glassflasker etter dem.

— De slukket den første brannen som vi var kjent med, og da de derfra dro, så var det 7–8 ungdommer som kastet glassflasker og stein mot dem, forteller Daniel Winge, RLC-befal ved politiet på region Mitt.

«Ungdomsgjengen» flyktet siden fra området da politiet ankom og ingen skal foreløpig være arrestert for angrepet.

En frilansfotograf som jobber for Utrykning Uppsala, var i området for å dokumentere hendelsen. Han og hans kollega ble også utsatt for steinkasting fra «ungdomsgjengen» og måtte flykte i panikk fra stedet.

— Det kommer en person mot meg med stein, han holder den opp, som om han er klar for å kaste den på meg. Vi sprang, la bena på ryggen. Jeg og innsatsleder, forteller fotografen og fortsetter:

— Om noen kommer springende med en stor gatestein og truer med å kaste den på deg, det er klart man frykter for sitt liv.

En av «ungdommene» skal også ha skjært opp dekket, samt slengt en stein inn gjennom bakruten, på bilen til fotografen.

Knust bakrute og steinen som ble kastet.
Knust bakrute og steinen som ble kastet.

Kilde:
Räddningstjänsten angreps vid brand

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Johan G
Johan G
5 år siden

Og politikerne sier: «Dette er noe vi bare må bli vant med»