Hjem Nyheter Brasil stenger grensene

Brasil stenger grensene

0

BRASIL Brasil sender nå militære styrker til grensen mot Venezuela for å demme opp mot immigrasjonen og slå ned på kriminaliteten som følger med innvandringen.

Foto: Geraldo Maia / EPA/Shutterstock

Utvandringen fra Venezuela har tiltatt etter at den økonomiske og politiske krisen biter seg ytterligere fast, og det er anslått at nærmere 2,5 millioner mennesker har emigrert fra landet, for det meste til nabolandene Colombia, Ecuador, Chile, Peru og Brasil. Og friksjoner har meldt seg fort i alle disse landene, de fleste har innført strenge grensekontroller og kravet til innreise er betydelig skjerpet for mennesker fra Venezuela. Nå sist i Brasil hvor befolkningen krever tiltak etter en rekke kriminelle hendelser i kjølvannet av innvandringen. Enkelthendelsen som har kommet i fokus nå er ranet av en brasiliansk forretningsmann, utført av immigranter, med påfølgende nedbrenning av immigrantleire i det aktuelle området. Både bomber og våpen skal ha blitt benyttet i konfrontasjonene.

Militæret er nå sendt til delstaten Roreima, etter anmodning fra guvernøren, Suely Campos. Disse har fått som oppgave å slå ned på kriminaliteten begått av innvandrere og forhindre at slike ran som på forretningsmannen skjer igjen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg