Hjem Nyheter Brasiliansk presidentkandidat utsatt for attentat

Brasiliansk presidentkandidat utsatt for attentat

0

BRASIL Den høyrepopulistiske kandidaten Jair Bolsonaro, som er favoritt i det brasilianske presidentvalget, ble torsdag utsatt for et knivangrep fra en venstreekstremist.

Den populære presidentkandidaten Jair Bolsonar ble den 6. september knivstukket i magen under et møte med tilhengere i byen Juiz de Fora i sørøstlige Brasil. Han ble kjørt til sykehus med livstruende skader, men skal nå nå være utenfor livsfare. En 40 år gammel venstreekstremist med tilknytninger til det venstreradikale partiet PSOL er pågrepet for drapsforsøket. Brasiliansk media rapporterer at attentatet har et «anti-rasistisk» motiv.

Den italienskættede 63-åringen som er leder for det høyrepopulistiske partiet PSL er svært populær blant folket, men hatet av løgnpressen, og blir av mange kalt for Brasils Donald Trump. Siden hans overtagelse av PSL har partiet endret seg mye ideologisk – blant annet ved å forlate sin tidligere liberale sosialpolitikk til fordel for en mer konservativ sosialpolitikk. Partiet motsetter seg for eksempel likekjønnet ekteskap, abort, legalisering av cannabis og undervisning av såkalt kjønnsidentitet i skolen.

Se film av hendelsen nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=k40BmkKJ6mg

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg