Hjem Nyheter Briter demonstrerte mot politiets demonstrasjonsforbud

Briter demonstrerte mot politiets demonstrasjonsforbud

STORBRITANNIA Politiet i Storbritannia vil begrense allmenhetens muligheter til å demonstrere ytterligere. Derfor begav et tusentalls londonboere seg ut på gaten for å demonstrere mot forslaget.

Et tusentalls mennesker samlet seg i London for å demonstrere mot politiets foreslåtte forbud mot demonstrasjoner. Det nye lovforslaget vil gi politiet enda mer makt til å stoppe demonstrasjoner, med den begrunnelse at de vil forhindre voldelige opptøyer og hærverk.

Parolen for demonstrasjonen var «Kill the bill!» (norsk: Stopp lovforslaget!). Demonstrantene besto av en blandet mengde mennesker.

Under demonstrasjonen brøt det ut sammenstøt med politiet og minst ti politifolk ble såret. Minst 16 personer er arrestert for ulike typer kriminalitet.

Ifølge politibetjent Ade Adelekan ble koronarestriksjonene fulgt av de fleste demonstranter, men noen andre var ikke like samarbeidsvillige. Demonstrantene mener at det nye lovforslaget er et dårlig skjult forsøk på å oppløse forsamlingsfriheten fullstendig.

Les også:
Verden demonstrerte mot koronarestriksjoner
Store demonstrasjoner i Berlin mot koronarestriksjoner – Robert F. Kennedy holdt tale
Demonstrasjon mot nedstengingspolitikk – tusen personer samlet seg i Stockholm
Drakoniske koronarestriksjoner i deler av Australia