Hjem Nyheter Britisk forsker: «Samfunnet kan fortsette å være nedstengt i flere år»

Britisk forsker: «Samfunnet kan fortsette å være nedstengt i flere år»

KORONA En forsker og rådgiver til den britiske regjeringen sier at folk må venne seg til korona-nedstenginger. Samfunnet må være nedstengt i flere år ettersom koronaviruset kommer til å fortsette å mutere, mener rådgiveren.

Tomme gater i Dublin, Irland. Foto: Kwekubo, (CC BY-SA 2.0).

Folk må venne seg til at samfunnet er fullstendig nedstengt, restriksjonene kan være nødvendig å opprettholdes i flere år. Det mener den britiske forskeren professor Sir Ian Boyd som er vitenskaps- og kriserådgiver til den britiske regjeringen.

Han sier at koronaviruset kommer til å fortsette å muteres til nye virusvarianter og at man derfor må lære seg å leve under statens restriksjoner. Hver gang regjeringen letter på restriksjonene kommer en ny bølge med smittespredning til å oppstå, sier Boyd.

Til tross for at Storbritannia holder på å vaksinere befolkningen tror professoren at restriksjonene kommer til å opprettholdes «en lang tid – kanskje i flere år».

Eksperter i landet har i flere måneder lovet folket at de skal få returnere til et vanlig liv når majoriteten av befolkningen har blitt vaksinert, men nå begynner de å klemme til. I takt med at viruset muteres tros det at vaksinen ikke kommer til å fungere effektivt på de nye mutasjonene.

Det britiske folket virker dog bli lei av regjeringens «lockdown». Den nye beskjeden har blitt kalt «vanvidd» og «latterlig» av vanlig folk på sosiale medier. Ifølge opplysninger begynner også stadig flere briter å blåse i restriksjonene og gi seg ut for å handle.

Akkurat nå er det meste stengt i Storbritannia, kun det mest nødvendige er åpent. Eksempler på dette er matbutikker og apotek, men også mediehus.