Hjem Nyheter Europa Britisk mann etterforsket for å ha likt en «transfobisk» limerick på Twitter

Britisk mann etterforsket for å ha likt en «transfobisk» limerick på Twitter

TANKEKRIMINALITET En mann ble etterforsket av britisk politi for å ha likt en «transfobisk» limerick på Twitter. Under avhøret kom det frem at politiet ville «sjekke hvordan mannen tenker».

Det var den tidligere politimannen Harry Miller som likte en limerick på Twitter som refererte til transpersoner som «dumme» og inneholdt kommentarer om vaginaer og syntetiske hormoner.

Kort tid etterpå ble Miller kontaktet på telefon av en politibetjent som fortalte at han etterforsket rapporter om hatkriminalitet og hevdet at han satt på en liste med «30 twitter-meldinger av Miller». På spørsmål fra Miller om noen av meldingene inneholdt noe ulovlig, svarte politibetjenten med å lese opp en limerick som Miller nylig hadde likt på Twitter. Da Miller fortalte at han ikke hadde skrevet den nevnte limericken, skal politibetjenten ha kontret med å si at «men du likte den, og du promoterte den».

Politibetjenten skal deretter ha sagt at Twitter-meldingen i seg selv ikke er straffbar, men at saken kommer til å bli rapportert som en «hathendelse».

Til den britiske nettavisen Metro forteller Miller at samtalen fort ble dyster da politimannen fortalte at han hadde tatt kontakt for å etterforske «hvordan han tenker».

Harry Miller FOTO: Licolnshire Live/BPM Media

– Politibetjenten fortalte meg at de trengte å snakke med meg fordi, selv om jeg ikke hadde begått en forbrytelse, måtte han (og jeg siterer) «sjekke hvordan jeg tenker». Helt alvorlig. Ærlig talt.

– Til slutt fortalte han meg at jeg burde tenker mer over hva jeg skriver, og at jeg kan komme i fare for å få sparken fra jobben, sier Miller, som eier sitt eget firma. Til avisen sier han at hendelsen fikk ham til å føle seg som en kriminell.

– Jeg finner det hele utrolig og uhyggelig. Jeg har ikke brutt noen lov, politiet sier at jeg ikke har gjort noe ulovlig, men her driver de å etterforsker meg for å ha likt en limerick. Det er galskap!

Hendelsen har imidlertid gjort ham bestemt på å fortsette å dele sine synspunkter.

– Vi må kjempe for ytringsfriheten. Hvis vi ikke kan uttrykke oss fritt innenfor loven, har ingen av de andre rettighetene noen som helst betydning.