Hjem Nyheter Britisk nasjonalist nektet samvær med barna sine

Britisk nasjonalist nektet samvær med barna sine

UNDERTRYKKELSE En britisk nasjonalist som sitter i fengsel for lovlige klistremerker, har blitt fratatt retten til å møte eller til og med høre om barna sine. Avgjørelsen er bestridt, men de berørte mistenker at det kan ta uker eller måneder før en endring blir gjort.

Sam Melia med sin kone Laura Towler. Foto: Patriotic Alternative.

I april meldte Nordfront at Sam Melia fra den britiske nasjonalistorganisasjonen Patriotic Alternative, hadde blitt dømt til to års fengsel for forbrytelsen «oppfordring til hat». Bakgrunnen for dommen er at Melia drev en database på Telegram der folk kunne laste ned motiver til klistremerker.

Sent i forrige måned publiserte hans kone, Laura Towler, et innlegg på Telegram der hun kunngjorde at Sam har blitt nektet retten til å se sine to døtre, som er henholdsvis to år og en måned gamle. Han har heller ingen rett til å snakke om barna sine eller til og med å få bilder av dem.

Etter å ha sonet tre måneder av dommen, har de nå fastslått at Sam utgjør en fare for barn. Dette er på grunn av Sams «rasistiske plakater, symboler og litteratur» og hans «rasistiske og støtende holdning».

I en uttalelse på Patriotic Alternatives nettside kunngjøres det at Sam og Laura kjemper mot avgjørelsen, men at det sannsynligvis vil ta flere uker eller måneder før en beslutning kan omgjøres.