Hjem Nyheter Britisk politi meningsregistrerer barn – samler uttalelser i et register

Britisk politi meningsregistrerer barn – samler uttalelser i et register

STORBRITANNIA Politimyndigheten i Storbritannia har åpent begynt å meningsregistrere folk. Ei 14 år gammel jente som hadde sagt på skolen at det kun finnes to kjønn, ble skrevet opp i et register av politiet – selv om hennes uttalelse ikke ble bedømt å være straffbar.

Britisk politi meningsregistrerer dem som sier at det bare finnes to kjønn.

Ei 14 år gammel jente i Storbritannia har anmeldt den britiske politimyndigheten etter at hun ble meningsregistrert. Det var under en leksjon på skolen at jenta, kjent som «Frøken B», sa det faktum at det kun finnes to kjønn og at «kjønnsidentitet» ikke har noe med en persons kjønn å gjøre.

Politiet medgir at jentas uttalelse ikke var straffbar, men har likevel valgt å skrive opp uttalelsen hennes i et spesielt register. Politiet skriver opp «non-crime hate incidents», eller «ikke straffbare hathendelser», som arbeidsgivere, banker og andre kan se i belastningsregisteret.

Ifølge The Daily Mail har politiet i England og Wales skrevet opp over 120 000 «hathendelser» de siste fem årene. Siden jenta ble meningsregistrert oppgir hun at hun er redd for å snakke om liknende spørsmål igjen.

I et brev fra jentas advokatbyrå skriver man at meningsregistreringen har en «skremmende effekt» på jentas adgang til å kritisere «transspørsmål». Jenta har også vært urolig for at dette skulle kunne påvirke hennes fremtidige yrkesvalg.

Politiet skal selv kunne avgjøre hva som er en «ikke straffbar hathendelser», selv om ingen annen er fornærmet eller for øvrig har reagert på en uttalelse. Det kan handle om at personer med «beskyttede egenskaper ikke vet at de er ofre».

Les også:
Dagens video: Er jeg en katt?