Hjem Nyheter Britiske The Sun hengte ut Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg: «En...

Britiske The Sun hengte ut Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg: «En av planetens farligste menn»

LØGNMEDIA I en kompilasjon av noe som kalles «planetens farligste menn og kvinner» har den britiske avisen The Sun hengt ut Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg. Listen er sammensatt av NGO-prosjektet Counter Extremism Project som utgir seg for å bekjempe «global ekstremisme».

Faksimile: the Sun

Den britiske tabloiden The Sun har i en kompilasjon som de benevner «et galleri av hat» og som sies å forestille «de farligste menneskene på planeten» hengt ut Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg.

På listen, som er sammensatt av NGO-prosjektet Counter Extremism Project (CEP), sidestilles islamistiske IS-terrorister og jihadister med politiske dissidenter og motstandere av det europeiske folkemordet, som følgelig benevnes »hvit makt»-forespråkere.

At opprinnelige befolkninger skal få leve i fred i sine egne land, utøve sin kultur og styre over disse uten innblanding utenfra, kalles «ekstremisme» når befolkningen er hvit. I det tilfellet benevnes foreteelsen «hvit makt» og er malt frem som den oppfatning at hvite mennesker per definisjon anser seg overlegne alle andre raser og at deres fremste ønske er å styre over disse.

CEP utgir seg for å bekjempe «global ekstremisme» gjennom å gjøre oppmerksom på og å «avfinansiere» de såkalte ekstremistgruppene, hvor i blant altså også politiske dissidenter og frihetskjemper inngår.

– Disse personene utgjør potensielt den største trusselen mot verden under de kommende årene, uttalte sir Ivor Roberts, tidligere sjef for terrorismebekjempelse ved utenriksdepartementet og nå seniorrådgiver for CEP.

– Den voksende trusselen mot Storbritannia er urovekkende, spesielt med spredningen av høyreekstrem rasisme som sidestilles med islamismen presser våre sikkerhetstjenester, la han til.

Øverst på listen finnes Hassan Nasrallah, leder for Hizbollah. Hizbollah har støttet den sittende presidenten Bashar al-Assad i Syria-krigen og ses ikke med blide øyne av jødisk makt-etablissementet som vil se et totalforbud mot organisasjonen.

På listen blant jihadister og islamister finnes altså også Simon Lindberg. Lindberg henges ut av CEP og The Sun som «en av verdens farligste menn» ettersom han er leder for en «pro-Hitlergruppe som vil at de nordiske landene skal forenes til en nasjonalsosialistisk stat». Lindberg, som visselig er en ukuelig frihetskjempe for det nordiske folket, forespråker dog ikke vold, kun selvforsvar. På hvilken måte han fortjener å henges ut blant mordere og terrorister fremgår ikke i artikkelen.

Avisen påstår at Lindberg ble dømt til fengsel i 2018 for å ha utropt en velkjent hyllest til den kommende nasjonalsosialistiske seieren, hvilket er en ren løgn. Lindberg ble dømt til en betinget dom og dagsbøter ifølge den tøyelige tolkningsparagrafen «Hets mot folkegruppe», etter at han med en knyttet neve i luften hadde utropt det velkjente uttrykket for å velkomne Motstandsbevegelsens kommende seier på hans eget språk svensk.

I et land som kaller seg «demokrati» og der «ytringsfrihet» og «foreningsfrihet» påstås å være grunnlovsbeskyttet, dømtes altså en leder av en politisk organisasjon for at han ønsket sin organisasjon fremgang. I dommen står det at Lindberg gjennom dette «hadde uttrykket foraktelse for andre folkegrupper med hentydning på rase, hudfarge, nasjonal eller etnisk opprinnelse».

The Sun som utgis i Storbritannia og Republikken Irland har et opplag på omtrent 2 600 000 eksemplarer og beregnes å ha over 7 millioner lesere daglig. Avisen er blant de ti største i verden.