Hjem Nyheter Europa Brutal voldtektsbølge herjer Italia

Brutal voldtektsbølge herjer Italia

ITALIA En rekke brutale voldtekter har funnet sted i Italia de siste ukene. Ordføreren i Roma ønsker flere politifolk og mer overvåkning. Innvandringskritikere vil ha økt grensekontroll og kjemisk kastrering for voldtektsmenn.

Italia, som de siste årene har tatt imot over 600 000 såkalte flyktninger, er nå skueplass for en rekke brutale voldtekter. Bare denne uken, har ytterligere to kvinner blitt voldtatt.

Mandag ble en tysk kvinne ranet, bundet til en påle, voldtatt og forlatt naken i en park i Roma. Gjerningsmannen skal ha stappet et lommetørkle i munnen på kvinnen, slik at hun ikke klarte å rope om hjelp. Tirsdag ble en kvinnelig lege voldtatt i timesvis av en pasient.

Treet kvinnen ble bundet fast i, før hun ble voldtatt.

Tidligere denne måneden ble to amerikanske studenter voldtatt av to politimenn, som skulle kjøre jentene hjem fra et diskotek. Politimennene var i uniform.

I slutten av august ble et polsk kjærestepar overfalt og ranet. Kjæresten ble mishandlet, mens hans 26 år gamle kjæreste ble gjengvoldtatt av fire menn gjentatte ganger.

Gjerningsmennene, fire afrikanske ungdommer i alderen 15–20 år, ble arrestert og er også siktet for å ha voldtatt en peruansk transseksuell. Denne voldtekten skal ha funnet sted kort tid etter overfallet på det polske kjæresteparet.

Mer overvåkning og mer politi

Ordføreren i Roma, Virginia Raggi, har satt av en halv million euro for å installere 150 nye videokameraer i byen – for å bedre sikkerheten for kvinnene i byen. Romas gater overvåkes fra før av over 4 000 videokameraer, bør det tillegges.

Lokale myndigheter vil bedre gatebelysningen i byen og det diskuteres også om å tilby billigere drosjeturer for kvinner, slik at de kan komme seg trygt hjem på nattestid.

Vil kjemisk kastrere voldtektsmenn

Italia har de siste årene tatt imot over 600 000 såkalte flyktninger, hovedsaklig fra afrikanske land. Voldtektsbølgen har ikke uventet økt oppslutningen til innvandringskritiske partier som Lega Nord.

Partiet, som nå er Italias tredje største parti, har uttalt at de ønsker kjemisk kastrering av voldtektsmenn, samt bedre grensekontroll.

Kilde:
Slår alarm etter voldtektsbølge i Italia