Hjem Nyheter Bulgaria satser på spenningsreduksjon

Bulgaria satser på spenningsreduksjon

UTENRIKS Bulgaria kommer til å satse på å redusere spenningene mellom Russland og Vesten. Landet påstår også å nekte amerikanske soldater tilgang til landet.

Bulgarsk soldat. CC Public domain.

Sist onsdag besluttet den bulgarske regjeringen, ledet av statsminister Kiril Petkov, å forespråke enighet blant NATO-landene samtidig som de skal arbeide for å redusere spenningene mellom Russland og Vesten med diplomatiske midler.

En viktig del av strategien skal være å bygge opp landets egen militære evne. Ifølge forsvarsminister Stefan Yanev skal en tusen mann sterk bataljon opprettes.

Samtidig har radiokanalen BNRs Brusselkorrespondent Angelina Piskova rapportert at en velinformert diplomatisk kilde har oppgitt at landet kommer til å nekte amerikanske soldater tilgang til landet. Ifølge opplysningene skulle de derimot være beredt å tillate franske soldater å bli stasjonert i Bulgaria. Dette har ifølge forsvarsminister Yanev ikke blitt diskutert på politisk nivå.

Bakgrunnen til dette er diskusjoner om å plassere tusen amerikanske soldater både i Ungarn, Romania og Bulgaria i forbindelse med de økte spenningene mellom Russland og Ukraina.

Bulgarsk media rapporterer også at forsvarsministeren meddelte at bulgarske soldater ikke kommer å bli sendt til Ukraina uten parlamentets tillatelse, en beslutning han anser å være usannsynlig.