Hjem Nyheter Europa Bulgaria trekker seg offisielt fra FNs «selvmordsavtale»

Bulgaria trekker seg offisielt fra FNs «selvmordsavtale»

0

BULGARIA Den bulgarske regjeringen annonserte på onsdag at den hverken kommer til å underskrive FNs migrasjonsavtale, eller delta på Marrakech-konferansen på mandag.

Bulgarias president Rumen Radev (t.h.), Boyko Borisov, Bulgarias statsminister (t.h.) Foto: Bulgarias presidentkontor (CC BY 2.5 / CC BY 2.0)

Onsdag annonserte regjeringen i Bulgaria at landet ikke kommer til å underskrive FNs avtale om migrasjon, den såkalte selvmordsavtalen. Det ble samtidig annonsert at landet heller ikke kommer til å delta på konferansen i Marokko hvor avtalen skal signeres neste mandag, melder Reuters. Bulgaria gjør dermed det samme som Italia, som også har annonsert at de ikke kommer til å sende representanter til konferansen.

I tillegg til å trekke seg fra avtalen kommer Bulgaria også til å avstå fra å stemme om å vedta en resolusjon som godkjenner avtalen i FNs generalforsamling.

«På dette stadiet mener den bulgarske regjering at beslutningen om å ikke bli med i Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration, i størst mulig grad beskytter landet og dets innbyggere», sa annonseringen ifølge Reuters.

Frihetskamp har tidligere rapportert at landet ikke kommer til å underskrive avtalen, men nå er det altså offisielt. Tidligere denne uken annonserte også Litauen og Latvia at de ikke kommer til å underskrive avtalen, som vil gjøre migrasjon til hvite land en menneskerettighet.