Hjem Nyheter Bulgarske BNS feiret 20 år siden grunnleggelsen

Bulgarske BNS feiret 20 år siden grunnleggelsen

UTENRIKS Den bulgarska nasjonale organisasjonen BNS feiret forrige lørdag sitt 20-årsjubileum.

Foto: Nordfront. Bulgarska BNS feiret 20 år. Plamen Dimitrov, Pär Sjögren og Zvezdomir Andronov på feiringen.

Lørdag den 25. september ble det holdt en sammenkomst i Bulgarias hovedstad Sofia. Denne ble holdt av Den bulgarske nasjonale union (BNS), en nasjonalistisk organisasjon som i lang tid har bedrevet virksomhet i landet. Det som ble feiret var at det har gått 20 år siden organisasjonen ble stiftet.

På plass fantes meningsfeller fra andre land i Europa, blant annet fra Den nordiske motstandsbevegelsens svenske gren. Under feiringen ble det overlevert en gratulasjon fra Motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg av redesjef Pär Sjögren til Zvezdomir Andronov og Plamen Dimitrov fra BNS.

Under feiringen ble det også presentert en 20-årsbok, hvor organisasjonens historie frem til nåtiden ble skildret.

Vant forbudsrettssak

Tidligere i år kunne Nordfront rapportere om at BNS har vunnet en dobbel seier mot det politiske etablissementet i Bulgaria. Bakgrunnen er at organisasjonen gjennom sin aktivisme, eksempelvis den årlige minnemarsjen for general Christo Lukov, terget opp jødisk makt-bevegelsen i den grad at tydelige krav ble ført frem om at Lukovmarsjen må forbys.

Derfor har Lukovmarasjen støtt på hindringer. I 2020 fikk man kun tillatelse til en stillestående manifestasjon, og i 2021 fikk BNS informasjon om at en provokasjon, som man unnvek, var planlagt ved begynnelsen på demonstrasjonen. Også en forbudsrettssak mot BNS ble innledet, og vedrørende forbud og hindring av Lukovmarsjen seiret man altså.

Den tidligere nevnte aktivisten Plamen Dimitrov har ved to tilfeller medvirket i Radio Nordfront, hvor han i februar 2020 fortalte om Lukovmarschen og senere i oktober var med under sending da forbudsrettssaken ble diskutert.