Hjem Nyheter Norge Bussjåfør ropte «hore» og «rasist» etter kvinne

Bussjåfør ropte «hore» og «rasist» etter kvinne

BÆRUM: Bussjåføren snakket i telefonen, ignorerte stoppsignalet og kjørte rett forbi holdeplassen kvinnen skulle av på. Da hun konfronterte ham om det og ba ham om å stoppe, nektet han for å ha gjort noe feil, og ba henne om å holde kjeft. Da hun så truet med å anmelde ham til busselskapet, ropte han «hore» mot henne.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Mandag den 9. september skulle Anna (37) ta Rykkinn-bussen fra Sandvika til Hauger. Til tross for at hun trykket på stoppknappen i normalt god tid, kjørte bussjåføren rett forbi holdeplassen. Da gikk hun frem til sjåføren og ba ham om å stoppe. Han nektet for å ha gjort noe feil. «Jeg fikk klar beskjed om å sette meg ned og holde kjeft», forteller Anna.

Hun tok frem mobiltelefonen for å ta et bilde av ham, slik at hun kunne anmelde ham til busselskapet. Han skal da ha slått etter mobiltelefonen, men traff i stedet armen hennes, slik at hun fikk et blåmerke. Da bussen stoppet på Kolsås, tok hun et bilde av sjåføren med mobiltelefonen sin. Han reiste seg da fra setet og ropte til henne at hun skulle gå ut. I det hun gikk av bussen, ropte sjåføren «jævla idiot» og «hore» etter henne – hvorpå hun gikk inn i bussen igjen for å konfrontere bussjåføren med språkbruken hans. Bussjåføren var da tydelig fornærmet, og kalte henne for «rasist».

I tillegg til overvåkningsvideoen i bussen som bekrefter at bussjåføren ikke stoppet der han skulle, filmet også Anna selv oppstyret i bussen.

Driftsleder Rolf H. Hansen i Norgesbuss avdeling Skui, sier at man «har snakket med sjåføren og vil gi ham en advarsel for oppførselen».

Kilde:
Anna fortalte bussjåføren at han hadde glemt å stoppe – ble kalt «hore» og «rasist»