Hjem Nyheter Californias universitet har rasekategorisert folkegrupper i forkant av beslutning om kvotering

Californias universitet har rasekategorisert folkegrupper i forkant av beslutning om kvotering

7

USA En het debatt pågår akkurat nå i California i USA om kvotering av ikke-hvite personer til universitetet. I et forsøk på å klargjøre debatten har Universitet i California rasekategorisert ulike folkegrupper. Det viser seg at man har en særlig bred definisjon av hvite.

Universitetet i California. Foto: brainchildvn (CC-BY-SA-2.0).

En het debatt om rasekvotering pågår akkurat nå i California i USA. Liberale i delstaten foreslår at man skal gjeninnføre at universitetet får ta rase og kjønn i betraktning når de bevilger folk studieplasser og ansettelser på universitetet.

Dette i et forsøk på å oppnå «mangfold», det vil si at man skal prioritere bort hvite mennesker til fordel for andre raser. De siste tyve årene har California blitt en delstat hvor hvite er en minoritet, likevel har hvite en relativt høy representasjon på universitetet. Derfor vil liberale at ikke-hvite skal kvoteres inn, for at hvite skal prioriteres bort.

Kampanjen for videre rasediskriminering mot hvite har samlet sammen 16 millioner dollar, tilsvarende omtrent 148 millioner kroner. Pengene er donert av blant annet basketlaget Los Angeles Clippers, den forhenværende direktøren for Microsoft, Steve Ballmer og Patricia Quillin, kona til Netflix-direktør Reed Hastings.

Kampanjen som motsetter seg antihvit diskriminering har samlet sammen omkring 1,2 millioner dollar, tilsvarende omtrent 11 millioner kroner, som for det meste er donert av privatpersoner.

For å klargjøre debatten har Universitet i California forsøkt å kategorisere hvilke folkegrupper som tilhører hvilken rase. Det har dog vist seg at universitetet har hatt en spesielt bred definisjon av hvem som er hvite.

Foruten europeere inngår også afghanere, egyptere, jøder, tyrkere og til og med somaliere i kategorien «hvite», ifølge universitetet.

Les også:
Soros legger 220 millioner dollar i anti-hvit virksomhet i USA

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gøran M
Gøran M
1 år siden

Jøsses. Et universitet som ikke engang vet hvem som går under termen hvit, og hvem som ikke gjør det.

N.S
N.S
1 år siden

Sånn de får verdens minoritet til å fremstå som verdens majoritet?

Heimdal
1 år siden

De fleste av de folkeslagene som universitetet har hevet inn i kategorien «Hvit» tilhører jo semittiske folkeslag…enn at en arbeidermaur i det kalde nord som ikke har gått på skole siden det forrige årtusen klarer den oppgaven enn det et arsenal av professorer og folk som har gått hele sitt liv på skoler og universiteter i det solrike California gjør, hvor de kan ligge å studere ute i solen hele året…helt utrolig :p

Sist endret 1 år siden av Heimdal
Kim Andreassen
Kim Andreassen
1 år siden

Idioter.

Mjølner
Mjølner
1 år siden

Haha, der strøk de.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Raseinndeling er notorisk vanskelig bortsett fra nokså grove kategorier, men da er det bedre å bruke disse, feks «av europeisk/nordisk avstamning», og «svarte/negroide», osv. Så kan man opprette en kategori(eller flere), for diverse blandingsraser og -typer, som ikke lar seg plassere i distinkte grupper. Men å påstå at vi hvite hører til i samme gruppe som feks somaliere er drøyt! The bulbheads er dessverre kommet hit i større mengder, men de er ikke og kan aldri bli etnisk norske.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Det verste er at de sikkert kan få normies til å tro dette også.