Hjem Nyheter Californias universitet har rasekategorisert folkegrupper i forkant av beslutning om kvotering

Californias universitet har rasekategorisert folkegrupper i forkant av beslutning om kvotering

USA En het debatt pågår akkurat nå i California i USA om kvotering av ikke-hvite personer til universitetet. I et forsøk på å klargjøre debatten har Universitet i California rasekategorisert ulike folkegrupper. Det viser seg at man har en særlig bred definisjon av hvite.

Universitetet i California. Foto: brainchildvn (CC-BY-SA-2.0).

En het debatt om rasekvotering pågår akkurat nå i California i USA. Liberale i delstaten foreslår at man skal gjeninnføre at universitetet får ta rase og kjønn i betraktning når de bevilger folk studieplasser og ansettelser på universitetet.

Dette i et forsøk på å oppnå «mangfold», det vil si at man skal prioritere bort hvite mennesker til fordel for andre raser. De siste tyve årene har California blitt en delstat hvor hvite er en minoritet, likevel har hvite en relativt høy representasjon på universitetet. Derfor vil liberale at ikke-hvite skal kvoteres inn, for at hvite skal prioriteres bort.

Kampanjen for videre rasediskriminering mot hvite har samlet sammen 16 millioner dollar, tilsvarende omtrent 148 millioner kroner. Pengene er donert av blant annet basketlaget Los Angeles Clippers, den forhenværende direktøren for Microsoft, Steve Ballmer og Patricia Quillin, kona til Netflix-direktør Reed Hastings.

Kampanjen som motsetter seg antihvit diskriminering har samlet sammen omkring 1,2 millioner dollar, tilsvarende omtrent 11 millioner kroner, som for det meste er donert av privatpersoner.

For å klargjøre debatten har Universitet i California forsøkt å kategorisere hvilke folkegrupper som tilhører hvilken rase. Det har dog vist seg at universitetet har hatt en spesielt bred definisjon av hvem som er hvite.

Foruten europeere inngår også afghanere, egyptere, jøder, tyrkere og til og med somaliere i kategorien «hvite», ifølge universitetet.

Les også:
Soros legger 220 millioner dollar i anti-hvit virksomhet i USA