Hjem Nyheter Europa Cambridge University forsvarer: «Hvite liv betyr ikke noe»

Cambridge University forsvarer: «Hvite liv betyr ikke noe»

6

RASISME Universitetslærer Priyamveda Gopal twitret «Hvite liv betyr ikke noe» og «Bli kvitt hvithet!». Universitetet kommenterer at «ytringsfriheten hersker», mens kritikk av Gopals uttalelser erklæres som «uakseptabelt».

Rasisten Priyamveda Gopal.

Priyamveda Gopal, som underviser i engelsk ved Churchill College ved Cambridge University, twitret den 23. juni følgende:

Jeg sier det igjen. Hvite liv betyr ikke noe. Som hvite liv.

Hun la senere til:

Avskaff hvithet!

Priyamveda Gopal uttaler nå at hun, ikke overraskende, har mottatt mer enn 50 «fornærmende» e-postmeldinger og hundrevis av tweets, og at noen av dem inneholder «veritable trusler».

Slik kommenterer universitetsledelsen hva som har skjedd:

Universitetet forsvarer akademikernes rett til å uttrykke sine juridiske meninger, som andre kan finne kontroversielle, og vi tar avstand fra krenkninger og personangrep. Disse angrep [mot Priyamveda Gopal] er helt uakseptable og må ta slutt.

Universitetslærerens antihvite uttalelser er således bare uttrykk for ytringsfrihet som må tolereres, mens kritikk av uttalelsene hennes blir ansett som krenkende.

I en samtale med CambrigdeshireLive forsøker den indiske læreren å ro seg unna:

– Jeg mente at hvithet ikke skulle være grunnen til at livene deres betyr noe. Livet betyr noe, men ikke fordi de er hvite. Jeg vil si det samme om min egen gruppe.

– Når jeg snakker om å avskaffe hvithet, snakker jeg om politisk praksis og ideologier. System for undertrykkelse, de kan være hvite eller brune, bør avskaffes.

– Det handler om å avskaffe et raseshierarki der hvite er i toppen, unnskyldte Gopal seg med, til tross for at England er hvites fedreland og da naturlig at hvite er på topp.

Priyamveda Gopal er videre overrasket over all kritikken som uttalelsene hennes har utløst, og hun klager over at det siste døgnet hennes har vært «slitsom og nådeløs». Slik beskriver hun kritikken:

– Det er som å bli jaget av en bølge av kloakk. Du innser hvor mye hat som er der ute og hvor mye som behøver å gjøres.

Både Gopals tweet og kritikken mot hennes uttalelser har ført til politianmeldelser. Politiet har dog allerede bestemt seg for å ikke gå videre med Gopals rasistiske tweet, men undersøker fortsatt en del av kommentarene som er kritiske mot hennes tweet.

En talsmann for politiet kommenterer:

– Etter å ha mottatt en rekke klager på innholdet i tweeten, har polititjenestemenn vurdert det og konkludert med at det ikke har skjedd noen overtredelse.

– Vi har også mottatt mange rapporter om krenkende kommentarer mot forfatteren av tweeten.

– Innholdet blir nå gått gjennom av tjenestemenn.

En navninnsamling med tittelen «Avskjed Cambridgelæreren for Rasisme» har i skrivende stund mottatt over 18.000 underskrifter.

Navninnsamlingens innitiativtaker, Renee Myers, forklarer på siden:

Å la Gopal fortsette å undervise på Cambrigde ville være å sette et eksempel på at denne oppførselen er akseptabel innen universitetslæreryrket. Rasisme kan ikke tolereres.

Mange anklager nå Cambridge University for «dobbeltmoral». For drøyt et år siden ble forskeren Noah Carl avskjediget med den begrunnelse at han hadde kommet med «rasistiske» og «høyreorienterte» uttalelser.

Carls deltakelse i en konferanse om «rase og intelligens», samt hans skriving av et essay med tittelen «Opposisjon på internet mot innvandring fra ulike nasjoner korrelerer med statistikken over arrestasjoner av disse innvandrerne» anses å være grunnlaget for avskjedigelsen.

Universitetets motivasjon for avskjedigelsen lyder:

Det finnes en alvorlig risiko for at Dr. Carl’s tjeneste, direkte eller indirekte, kan brukes til å markedsføre meninger som kan inspirere til rasemessig eller religiøst hat.

Mangfold og inkludering er grunnleggende verdier for vårt College og vi tar avstand fra rasisme og religiøs intoleranse.

Det er dog ingen indikasjon på dette tidspunktet om at Priyaveda Gopal vil møte en skjebne som ligner den til Dr. Carl.

Les også:
Sverige: Ikke «hatprat» å mane til drap på svensker
FILM: Universitetsprofessor krever hvitt folkemord
Den jødiske kulturmarxisten Noel Ignatiev er død – ville utrydde den hvite rase
Jødisk lege vil utrydde hvite amerikanere: «De er vaksinasjonsvegrere»
FILM: Anti-skandinavisk reklamefilm slår tilbake på SAS
Hvitt Folkemord

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

En rasekamp står for døren; dvs den har allerede begynt. BLM-fenomenet herjer i mange delstater i USA, med avleggere i andre land med svarte/brune befolkningsgrupper. En koalisjon av jøder(som står bak), LHBTQ, svarte og brune aktivister(terrorister), ser nå muligheten av å ødelegge (tidligere)hvite samfunn gjennom demonstrasjoner/opptøyer, og som sluttresultat, en kommunistisk/sosialistisk revolusjon, der terroren vil råde, som i bolsjevikenes(jødenes), Russland, senere Sovjetunionen. Og der uskyldige hvites blod vil flyte i gatene. Sann mine ord; vi er der snart, om ikke handlekraftig motstand etableres.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Hun har missforstått. De som hun sier er hvite som styrer ifra toppen er som oftest jøder.

Morten
Morten
2 år siden

Black lives doesnt matter. Vi får vel si det da.

David T
David T
2 år siden

Det faktum at de bevisst har utelatt «too» i «Black lives matter» eller bevisst unnlatt å bruke «All lives matter», og attpåtil reagerer med sinne når man sier «White lives matter», det sier jo litt bare det. Hykleriet er til å ta og føle på.

H.L
H.L
2 år siden

Rasistene som tror de ikke er rasister, men som faktisk er de som ER rasister.

Espen
Espen
2 år siden

Her er det forskjellsbehandling ja. Det er tydeligvis helt ok å si «drep alle hvite» «hvite liv betyr ikke noe», osv, osv. Men så fort en person henger opp et klistremerke med påskriften «Its ok to be white», da hyles det om «hatkriminalitet».