Hjem Nyheter Canada forbyr kritikk av «holocaust»

Canada forbyr kritikk av «holocaust»

4

SENSUR Canadas parlament har vedtatt et forslag om å forby «holocaustfornektelse».

Canada blir et i rekken av land hvor det er kriminelt å sette spørsmålstegn ved den offisielle historien om «holocaust». Ifølge parlamentet er dette et forsøk på å bekjempe den voksende antisemittismen i landet.

Uttalelser hvor man «fornekter, unnskylder eller bagatelliserer» det påståtte folkemordet vil bli kriminalisert. Private samtaler vil dog bli unntatt fra forbudet.

Richard Marceau, visepresident i den jødiske lobbyorganisasjonen Centre for Israel and Jewish Affairs kommenterer at «bekjempelsen av holocaustfornektelse er et viktig verktøy for å bekjempe antisemittisme».

Å kritisere «holocaust» er også kriminelt i eksempelvis Tyskland, Østerrike, Frankrike, Polen, Russland med flere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
11 måneder siden

«Det best dokumenterte folkemord» er altså beskyttet, med trusler om lov og dom, mot nøytral forskning og granskning, dersom det fører til «benektelse, unnskyldning eller bagatellisering» av det som fant sted. Det er, så vidt meg bekjent, det eneste historiske «faktum» som er unntatt fra slik granskning. Et slikt «faktum» står på vaklende grunn når det må beskyttes mot «kjetteri».

Heimdal
11 måneder siden

«Holocaust» kan sidestilles med en totalitær verdensreligion, der man skal tro på fremstillingene som serveres og følelsesladete sadistiske skrekkhistorier med begravelsesstemning som overgår selv den verste grøsseren og dramaspillet. Det egentlige Holocaust (brennofring) var de alliertes brannbombing av tyske byer. Det var virkelig et enormt folkemord, i tillegg til Stalins massakre av tyske sivile og krigsfanger.

Roger M
Roger M
11 måneder siden

Sannheten kan stå på egne ben, kun en løgn er i behov av en slik lov og straffeforfølgelse av dem som stiller spørsmål.

Kim Larsen
Kim Larsen
11 måneder siden

Å det skal de nå kaste bort ressurser på og etterforske og frihet berøve mennesker for.

En tragedie.