Hjem Nyheter Canada massearresterer fredelige demonstranter

Canada massearresterer fredelige demonstranter

1

CANADA Canada fordømmer forfølgelser i den tredje verden – samtidig som de bruker samme metoder for å slå ned sitt eget folk.

Kanadisk føderalt politi. Foto: Telegram.

Myndighetene i det liberale demokratiet Canada har den siste tiden gått hardt til verks for å få bukt med innbyggernes demonstrasjoner mot vaksinepass og koronarestriksjoner, samt mot landets statsminister Justin Trudeaus politikk og metoder.

Under folkeprotestene sist helg ble opp mot 200 personer arrestert, blant annet for å ha «hindret politiets arbeid», etter at landet for første gang i historien iverksatte unntakstilstand.

Steve Bell, som er sjefen for politiet i Ottawa gjorde det klart til rikspressen allerede på fredag før demonstrasjonene at folk ville bli hardt straffet om de valgte å delta på protestene.

– Deltar du i denne protesten vil vi aktivt komme til å identifisere deg og oppfølge med finansielle sanksjoner og anklagelser om brudd på loven, sa Bell til AP News.

De kanadiske politistyrkene satte inn en hær bestående av ridende politi og batongkledde opprørsstyrker på lørdag, som endte opp med scener der blant annet en eldre kvinne med rullator og andre deltakere ble meiet ned av hestene.

Trudeau, som tidligere flyktet og gikk i dekning da protestkonvoiene av trailere rullet i gang nylig, har fått store protester mot seg for å ville forby all kritikk rettet mot seg selv. Reaksjonene kommer til stor del fra landets konservative, men også utenfor landets grenser.

I nabolandet USA har kongressmedlemmet Yvette Herrell sammenlignet Canadas håndtering av situasjonen i landet på samme måte som det utfolder seg under folkeprotester i utviklingsland som «autoritære regimer som for eksempel Venezuela».

Videre til AP mente hun at landet var «uverdig til å være et vestlig demokrati» og «en skam for vestverden».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg