Hjem Nyheter Canadas nye lovforslag: Livstid i fengsel for «oppfordring til folkemord»

Canadas nye lovforslag: Livstid i fengsel for «oppfordring til folkemord»

SENSUR Canadas parlament er i ferd med å behandle et nytt lovforslag som ytterligere begrenser ytringsfriheten på Internett. Lovforslaget omfatter blant annet forbrytelsen «oppfordring til folkemord» som vil kunne straffes med livsvarig fengsel.

Canadas liberale justisminister Arif Virani. Foto: Canadas regjering.

Canadas liberale regime har lagt frem en ny pakke med tiltak mot «hat» og støtende innhold på internett. På den ene siden inneholder lovforslaget en rekke tiltak for å stoppe barnepornografi på internett. Blant annet ønsker man å tvinge sosiale medieplattformer til å slette upassende materiale innen 24 timer og innføre spesiell foreldrekontroll.

Men innebygd i lovforslaget er også et tilslag mot de som ytrer seg «politisk ukorrekt» på internett.

Regjeringen ønsker å øke maksimumsstraffen for «hatefulle ytringer» på internett og innføre en ny forbrytelse kalt «oppfordring til folkemord», som kan føre til livsvarig fengsel, skriver National Post.

– Jeg er far til to barn, og i likhet med foreldre og besteforeldre over hele Canada, er jeg forferdet over farene som lurer på internett for våre barn, sa Canadas liberale justisminister Arif Virani på mandag da lovforslaget ble lagt frem.

– Jeg er også muslim. Hatet som blomstrer på nettet radikaliserer folk, og den radikaliseringen har konsekvenser i den virkelige verden for samfunnet mitt og for så mange andre samfunn, fortsatte Virani.

Lovforslaget kritiseres av Canadas konservative parti og partileder Pierre Poilievre, som motsetter seg statsminister Justin Trudeaus «autoritære woke-agenda».

– Hva mener Justin Trudeau når han sier ordene «hatefulle ytringer»? Han mener uttalelser som han hater. Du kan anta at han ønsker å forby alt dette, sa Poilievre i forrige uke.