Hjem Nyheter Canadas statsminister er for jødevennlig for kanadierne

Canadas statsminister er for jødevennlig for kanadierne

3

PRO-SIONISME Justin Trudeaus innstilling til terrorstaten Israel skiller seg markant fra Canadas innbyggere, som støtter palestinernes menneskelige rettigheter.

Justin Trudeau og Benjamin Netanyahu. Foto Kreml.ru. Kollage.

En ny undersøkelse viser at Canadas filosemittiske statsminister Justin Trudeau har en aldeles for knefallende og stillesittende holdning till terrorstaten Israels utvidete okkupasjon av Palestina på Vestbanken.

Canada håpet på å få en plass i FNs sikkerhetsråd. RT News har skrevet at statens pro-israelske holdning kunne minske Canadas sjanse med å få denne plassen.

Når avstemmingen ble gjennomført onsdag den 17. juni, ble det klart at Canada tapte om å få en plass i FNs sikkerhetsråd. Time Magazine skriver at dette er ett av Trudeaus største internasjonale tilbakeslag. Istedet ble det Norge og Irland som får være med i sikkerhetsrådet.

En ny studie gjennomført av EKOS Research Associates, der blant annet den jødiske organisasjonen Independent Jewish Voices Canada (IJV) inngår, viser at hele 74 prosent av Canadas innbyggere vil at Trudeau skal stille seg i opposisjon til Israels illegale planer med å binde sammen flere deler av sine okkuperte områder på Vestbredden.

42 prosent vil at Canada skal innføre diplomatiske og/eller økonomiske sanksjoner mot den jødiske terrorstaten. Justin Trudeau meddelte derimot i januar at han sterkt fordømmer boikottbevegelsen mot Israel, BDS, og at han personlig har sterke sympatier for Israel.

Trudeaus regjering har derimot stemt imot flere enn 50 av FNs resolusjoner som sikter til å styrke Palestinas og palestineres rettigheter. År 2015 fordømte han også «ethvert forsøk» på å oppfordre til fredelige BDS-boikotter og sanksjoner mot Israel. Trudeau betrakter offisielt BDS som en antisemittisk bevegelse.

Da Israel angrep og bombet Gaza under Operation Protective Edge i 2014, sa Trudeau, som da enda ikke var statsminister, at «Israel har rett til å forsvare seg» og han berømmet Israels såkalte «streben etter å oppnå fred i Midtøsten». Dette til tross for at Israel drepte 2 200 palestinere i den 50 dager lange konflikten, som fortsatt utredes som krigsforbrytelse av ICC, den internasjonale domstolen i Haag.

Bilde fra da Israel bombet Palestinas Gazaområde 2014, i Israels «Operation Protective Edge». Skjermbilde fra droneopptak: Youtube.

Offisielt støtter Canada en tostatsløsning mellom Palestina og Israel. Justin Trudeaus holdning i spørsmålet om Israels politikk, anses ifølge RT å utgjøre enda et hardt slag mot illusjonen om at Canada vil se en tostatsløsning.

Dette tyder på at Canadas pro-Israelske innstilling til utenrikspolitikk skiller seg markant fra de fleste kanadieres meninger, og støtter synspunkter som tilhører visse deler av de politiske velgerne.

Israels mistenkte kriminelle statsminister Benjamin Netanyahu har som mål å binde sammen en tredjedel av den illegalt okkuperte Vestbredden. Denne kriminelle hensikten er et brudd mot internasjonal lov og blir møtt av motstand fra mange land.

Mer enn 50 pensjonerte diplomater, ambassadører og tidligere ministre appellerer til Trudeau med å «tale klart og tydelig i dette spørsmålet».

Det er ifølge RT ikke bare kanadiere som er bekymret over Trudeaus stillesittende holdning til Israels utvidede okkupasjonsplaner. Over 100 organisasjoner og kjente personer skrev et åpent brev til FN-ambassadører om å nekte Canada adgang til FNs sikkerhetsråd på grunn av Trudeaus pro-sionistiske holdning i Palestinaspørsmålet.

Blant undertegnede i det åpne brevet var også den superrike, sterkt venstrevridde medstifteren til rockebandet Pink Floyd, Roger Waters, og den jødiske anarkisyndikalisten og anti-sionisten Noam Chomsky.

På sosiale medier forekom det tidligere i juni en god del anti-sionistiske kommentarer som uttrykte skuffelse over at det nesten virker påkrevd at tjenestemenn og politikere må vente til pensjonstilværelsen sin med å våge og ta bladet fra munnen og kritisere den jødiske makten, som ofte er raskt ute med å straffe kritikk mot israelsk politikk på ulike måter.

En jødisk-israelsk soldat som ifølge hans t-skjorte, nøt angrepet mot Gaza 2014. Bilde: PressTV.

Les også:
«Den israelske lobbyen er USAs største problem»
Dokumentar: Den jødiske lobbyen i USA
Sionistene flytter frem sine posisjoner i Vesten
Sionisme

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
H.L
H.L
2 år siden

Filosemittiske tullinger er mer opptatt av Israel og jødenes velbehag enn sitt eget folk og fedreland. Deres øverste lojalitet er til en fremmed makt. Folk som dette skulle aldri blitt satt som president i et ikke-israelsk land, de går mot sitt eget folk for å tjene en fremmed makt.

Espen
Espen
2 år siden

Kanadierne burde gitt han en enveis billett til Israel.

Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Godt det finnes våkne folk i Canada, om ikke de bare er helt besatt på den andre siden igjen, altså «alt for arabere». Vi hvite har en svakhet noen fremmede vet å utnytte, vår godhet, der vårt folk helt glemmer seg selv for å hjelpe andre. Når da ondsinnede fremmede vet å utnytte dette, kan det bli farlig for oss. Slik som masseinnvandringen og naive hvite.