Hjem Nyheter Canadisk politi etterforsker plakater med nasjonalistisk budskap

Canadisk politi etterforsker plakater med nasjonalistisk budskap

CANADA Politiet i Toronto har innledet etterforskning etter at beboere i et nabolag skal ha funnet plakater med et nasjonalistisk budskap.

altrightplakat

Politiet i Toronto har innledet etterforskning etter at innbyggerne på byens østkant skal ha funnet plakater som oppfordret hvite mennesker, som er lei av politisk korrekthet og som ønsker en stopp av masseinnvandringen, til å engasjere seg i politisk på Internett.

Plakatene med overskriften «Hei, hvite person», spør «lurer du på hvorfor bare hvite land må bli flerkulturelle?», og «er du lei av å bli kalt rasist bare fordi du ønsker å bevare din kulturelle arv?» Plakatene oppfordrer deretter personer til å besøke ulike nettsteder tilknyttet den nasjonalistiske «Alt-Right»-bevegelsen som stadig blir mer populær i Nord-Amerika.

– Jeg fant plakatene svært urovekkende. Jeg mener at holdningene som er uttrykt i plakatene er helt uakseptable i denne byen, sier en kvinne til canadiske medier.

– Jeg er ganske bekymret for at Donald Trumps valgseier har legitimert denne typen av ultra-høyreekstreme synspunkter og oppfordret til et slikt uttrykk for hat, forsetter hun.

Ian Daffern, som er far til to småbarn i området, sier at han så plakatene mens han var fulgte sønnen til skolen og begynte straks å rive ned plakatene.

– Jeg ble sjokkert, det var ekkelt. Så jeg begynte å rive de ned. Jeg liker ikke bøller, så jeg tok de ned. Jeg håper jeg aldri ser dem igjen, jeg håper de ikke kommer tilbake. Det er ingen måte å vite hvor disse personene kommer fra, om de i hele tatt er fra dette nabolaget. Men jeg vet at det er egentlig ikke en Toronto-ting, så jeg bare håper vi ikke ser dette igjen, forteller Daffern.

Politikonstabel Victor Kwong kan bekrefte at de har satt i gang etterforskning etter å ha mottatt klager fra beboere, og at de har tatt prøver av plakatene for analyse.

Nøyaktig hva som er «hatefullt» med budskapet, eller hva som er galt med at hvite fremmer sine egne interesse som alle andre folkegrupper, blir ikke forklart i mediaoppslaget.

Se video av «nyheten» nedenfor:

Kilde:
‘Very disturbing’ signs call for white people to mobilize against multiculturalism in Toronto