Hjem Nyheter Candace Owens og Kanye West går offentlig med «White Lives Matter»-t-skjorter

Candace Owens og Kanye West går offentlig med «White Lives Matter»-t-skjorter

WHITE LIVES MATTER På mandag under Paris Fashion Week 2022 ble Candace Owens og Kanye West sett offentlig med «White Lives Matter»-t-skjorter.

Candace Owens og Kanye West. Foto: Candace Owens / Twitter

Rapperen Kanye West skapte reaksjoner ved å posere sammen med den konservative kommentatoren Candace Owens i de langermede skjortene som motsier «Black Lives Matter».

En svart professor i statsvitenskap i Massachusetts bemerket at Kanye Wests anti-«Black Lives Matter»-posisjon har mer plass i svarte samfunn enn mange kanskje tror.

Kanye West hevdet at Black Lives Matter var en «svindel», og tar nå også æren for at bevegelsen er «over», bare én dag etter å ha hatt på seg en «White Lives Matter»-skjorte på sitt eget Yeezy-moteshow i Paris, skriver Fox News.

West delte i en nå slettet Instagram-historie følgende: «Alle vet at Black Lives Matter var en svindel. Nå er det (sic) over. Du er velkommen.»

Professor Tatishe M. Nteta ved University of Massachusetts Amherst advarer om at selv om Wests budskap er langt fra mainstream, gjenspeiles hans synspunkter også i en del av det svarte samfunnet.

Nteta ledet en meningsmåling i mai som fant ut at støtten for Black Lives Matter-bevegelsen allerede har falt fra 48% til 31%.

Skjorten, som hadde et bilde av pave Johannes Paul II på forsiden og «White Lives Matter» på baksiden, ble båret av West, sammen med den høyreorienterte kommentatoren Candace Owens, en gjest på showet. Også modeller skal ha hatt på seg skjorten.

Frihetskamp har tidligere rapportert om hvordan Black Lives Matter Global Network Foundation har håndtert sin økonomi. Et søksmål anlagt på vegne av 26 grasrotavdelinger i BLM i august hevdet at lederen for den nasjonale organisasjonen tok 10 millioner dollar i veldedige bidrag for å betale for sine egne personlige utgifter.