Hjem Nyheter Charles Silverstein er død

Charles Silverstein er død

1

HOMOLOBBYEN En av homolobbyens mest suksessfulle forkjempere, den jødiske Charles Silverstein, har gått bort.

Illustrasjonsbilde. Foto: Istolethetv via Flickr.com, (CC BY 2.0).

Charles Silverstein, en jødisk psykolog og pro LHBT-aktivist som spilte en sentral rolle i å få American Psychiatric Association (APA) til å reklassifisere homoseksualitet fra psykisk lidelse til seksuell legning gikk bort mandag forrige uke, ifølge Washingtonpost.

Silverstein, som selv var homofil, skal ha begynt sin aktivistkarriere i etterkant av de voldelige Stonewall-opptøyene i New York i 1969, som ble utløst av et politiraid mot Stonewall Inn, en homobar drevet av mafiaen og beryktet for dårlig hygiene og proliferering av kjønnssykdommer.

Silverstein var på tidspunktet på vei til å fullføre en doktorgrad innenfor sosialpsykologi og meldte seg inn i «Gay Activist Alliance», en pro-homofil aktivistgruppe opprettet i etterkant av opptøyene. Aktivistgruppen populariserte såkalte «Zap»-demonstrasjoner, hvor pro-homofiliaktivister aggressivt inntok alt fra offentlige arrangementer til privat eiendom med mål å skape så mye mediastøy som mulig.

Silverstein opptjente seg en viss prominens ved å delta på disse demonstrasjonene, og ble i 1973 invitert til å tale foran et APA-panel for å utfordre homofiliens status som en psykisk lidelse.

Psykoanalytikere trodde at homofile menn var dømt til liv med depresjon og til slutt selvmord på grunn av skammen deres, sa Silverstein senere til Windy City Times.

Jeg argumenterte for at disse mennene ikke var skamfulle fordi de var homoseksuelle, men på grunn av hva disse terapeutene fortale dem.

APA stemte for å fjerne homoseksualitet fra listen over psykiske lidelser ti måneder senere. Silverstein for sin side fortsatte sitt arbeid som terapeut og pro-LHBT aktivist, inkludert publiseringen av flere bøker, deriblant «The Joy of Gay Sex: An Intimate Guide for Gay Men to the Pleasures of a Gay Lifestyle».

50 år etter Silversteins argumenter foran panelet forblir homoseksualitet knyttet til økt risiko for selvmord og psykisk lidelse generelt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

En tidlig aktivist og agent for LBHTQ+-agendaen har tatt reper’n, og har mest sannsynlig gått til helvete(det vet bare Gud). Det begynte på 60- og 70-tallet, og resultatet har vi i dag, med bortimot total normoppløsning, der vel bare bestialitet og pedofili ikke er «normalisert». Men motkreftene er fortsatt til stede, og kan sørge for et «pushback». Men det krever mobilisering og seig innsats!