Hjem Nyheter Charlottesville-deltakere dømt til å betale dyre skadeerstatninger

Charlottesville-deltakere dømt til å betale dyre skadeerstatninger

3

USA Rettssaken mot arrangører og deltakere i Charlottesville-marsjen i 2017 er nå klar. Flere personer dømmes til å betale store skadeerstatninger.

Demonstranter i Charlottesville. Foto: Anthony Crider (CC BY 2.0) (utklipp av Frihetskamp)

Siden oktober i år har det pågått en rettssak hvor arrangører og deltakere i den omtalte Charlottesville-marsjen i 2017 har vært tiltalt for flere punkter.

Les mer om demonstrasjonen i Charlottesville

Bevismaterialet bestod hovedsakelig av chattesamtaler og memer som hadde blitt delt mellom de forskjellige deltakerne i forkant av demonstrasjonen, samt videomateriale fra da venstreekstremister angrep demonstrasjonen.

På tirsdag ble dommen presentert og juryen var uenige på flere punkter. Ni individuelle deltakere og fem organisasjoner var tiltalt.

Tiltalepunktene

Det første tiltalepunktet gjaldt hvorvidt deltakerne i demonstrasjonen hadde konspirert med hverandre om å begå «rasemessig motivert vold». Juryen kunne ikke komme til enighet om det var tilfelle.

Punkt nummer to gjaldt hvorvidt demonstrasjonsdeltakerne hadde kjent til en slik konspirasjon og ikke stoppet den. Da den påståtte konspirasjonen ikke kunne bevises kunne heller ikke juryen komme til enighet om punkt to.

Juryen mente videre at samtlige tiltalte var skyldige til tiltalepunkt nummer tre: brudd mot Virginias lov om sivil konspirasjon. De nasjonale profilene Jason Kessler, Richard Spencer, Christopher Cantwell, Nathan Damigo, Eli Kline, Matthew Heimbach, Matthew ParrotDr. Michael Hill og Michael Tubbs ble derfor dømt til å betale 500 000 dollar hver i skadeerstatning. Også de nasjonale organisasjonene Traditionalist Worker Party, National Socialist Movement, Vanguard America, League of the South og Identity Evropa ble dømt til å betale 1 million dollar hver.

Kessler, Spencer, Kline, Robert Ray og Cantwell ble også dømt for tiltalepunkt fire, religiøse eller etniske trusler, og ble tvunget til å betale 200 000 dollar i skadeerstatning hver.

Tiltalepunkt fem og seks gjaldt kun James Fields, som tidligere har blitt dømt til livstids fengsel for å ha kjørt på motdemonstranter med sin bil. Nå skal Fields, i tillegg til å sitte i fengsel resten av livet, også betale totalt 12 millioner dollar i skadeerstatning.

Les mer: James Fields har blitt dømt til livstid i fengsel

Etterspill

Flere av de som har blitt dømt har allerede uttrykt at de kommer til å anke dommen, skriver National Justice.

– Denne dommen ble presset på en usikker jury. Hele rettssaken tyder på en misbrukende perversjon av hele rettssystemet utover hva noen kunne ha trodd, sier Mike Peinovich, partileder for National Justice Party til partiets avis.

Noen av de tiltale ble altså dømt til å betale totalt 700 000 dollar i skadeerstatning, tilsvarende 6,3 millioner norske kroner. Det blir en dyr regning for Unit the Right-marsjen.

Men på den andre siden – poengterer National Justice – brukte venstreekstremistene fire års arbeid og rundt 25 millioner dollar på alle tiltaler. Tross dette ble ingen dømt for de to første tiltalepunktene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
10 måneder siden

Det såkalte «Alt-right» har mere eller mindre gått i oppløsning siden 2017, og især siden presidentvalget 2020. Sentrale figurer har trukket seg tilbake, eller krøpet til korset og unnskyldt sin opposisjon til «the deep state» som omsider klarte å bli kvitt Trump og innsette den delvis demente Biden. Og nå skal de «angrende syndere» betale store pengesummer som avlat. BLM og Antifa må glede seg, får vi tro. Og de (((står bak))) dem igjen, især(Soros, et al).

Viktor
Viktor
10 måneder siden

Slik er jøde-justis dere.

trackback
10 måneder siden

[…] Charlottesville-deltakere dømt til å betale dyre skadeerstatninger […]