Hjem Nyheter CNN truer med å henge ut privatpersonen bak Trump-video

CNN truer med å henge ut privatpersonen bak Trump-video

USA CNN får massiv kritikk på sosiale medier for å drive utpressing av personen bak wrestling-filmen som Donald Trump la ut på Twitter i helgen.

USAs president Donald Trump har de seneste dagene blitt anklaget av løgnpressen for å oppfordre til vold mot journalister da han på søndag la ut et artig filmklipp på sin Twitter-konto som viser hvordan han symbolsk «banker opp» CNN. Filmklippet som var ment som et humoristisk sleivspark til CNN som i de siste ukene har blitt avslørt ved flere tilfeller for å spre «fake news» og for å lyve for det amerikanske folket.

Denne uken ble det avslørt hvem som var skaperen bak filmklippet, nemlig Reddit-brukeren «HanAssholeSolo». Brukeren ble deretter beskyldt av mediene for antisemittisme og rasisme da det kom frem at han tidligere hadde lagt ut bilder som viser at nesten alle topprepresentantene hos CNN er jøder, selv om jødene utgjør bare to prosent av den amerikanske befolkningen.

LES OGSÅ: CNN-ansatte sier opp etter å ha spredd fake news

På tirsdag kunngjorde CNN at de hadde klart å identifisere personen bak filmklippet. TV-selskapet skriver i en artikkel at de har valgt å ikke henge ut mannen ettersom mannen skrev en offisiell beklagelse for å ha skrevet «rasistiske og antisemittiske» bemerkninger og lover å slutte med det. Beklagelsen kom angivelig først etter at CNN allerede hadde tatt kontakt med mannen via e-post. På slutten av artikkelen legger CNN likevel til at de «forbeholder seg retten» til å publisere hans identitet hvis mannen skulle gå tilbake på sine forpliktelser.

På grunn av dette har CNN fått massiv kritikk på sosiale medier for å drive utpressing og uetisk atferd, og hashtaggen #CNNblackmail har eksplodert på Twitter. En av kritikerne er WikiLeaks’ grunnlegger Julian Assange:

— Et TV-selskap med milliardbudsjett som truer personer til å ikke lage morsomme videoer om dem, det er ikke journalistikk, skriver Assange på Twitter.

Se mer om saken nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=CF-Qqa_e7WM

Kilde:
CNN hotar hänga ut privatperson bakom Trumps wrestlingfilm