Hjem Dagens video Dagens video: «Antisemittisme»

Dagens video: «Antisemittisme»

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Dagens video er en dokumentar fra 2009, av jøden Yoav Shamir, og har den engelske tittelen «Defamation». Dokumentaren utforsker forestillingen om antisemittisme, hvordan antisemittisme brukes til å avle frykt i det jødiske samfunnet, hvordan jødiske skolebarn blir opplært til å hate, og hvordan jødiske lobbygrupper som Anti-Defamation League (ADL) former jødisk identitet ved å håndheve ideen om at jøder blir hatet, ærekrenket og evig forfulgt.

Som jøde fikk Shamir muligheten til å gå under radaren, møte daværende leder for ADL, Abe Foxman, samt få full tilgang til institusjonen.

Shamir ble også tatt med til Ukraina for å følge Foxman på sitt oppdrag med å sette munnkurv på landets ledere og forsikre at myten om «holocaust» ikke kom i skyggen av de virkelige krigsforbrytelser og folkemord.

Shamir avslørte at israelske barn helt fra tidlig alder blir fortalt at hele verden er mot dem. Unge jøder blir sendt på indoktrineringsturer til Auschwitz hvor de skremmes og hjernevaskes til å se på verdens ikke-jøder som deres fiende. Etter turen uttalte noen israelske ungdommer: «Jeg vil drepe…»

I dokumentaren intervjuer han også en annen jøde ved navn Norman Finkelstein, som mistet jobben som professor på grunn av sin anti-sionistiske og pro-palestinske synspunkter, etter press fra ADL.

Daværende ADL-sjef Abe Foxman t.h. Foto: Υπουργείο ΕξωτερικώνCC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Les også:
FILM: Jøders respons på folkemordet i Ukraina
ADL bak Youtubes nye sensur
Lekkede e-poster indikerer at jødiske ADL planlegger å kontrollere opposisjonen mot Israel
ADL truer Island med «nazistempel» om de forbyr omskjæring
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?
Dagens video: The history of ADL