Hjem Dagens video Dagens video: African National Congress (ANC) og Nelson Mandela

Dagens video: African National Congress (ANC) og Nelson Mandela

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Dagens video er en dokumentar fra 2016 med den engelske tittelen «Tainted Heroes» og omhandler det sørafrikanske partiet African National Congress (ANC) og den afrikanske kommunisten Nelson Mandela.

Nelson Mandela.

Dokumentaren forklarer hvordan ANC med hell implementerte et forutbestemt program for vold, frykt og propaganda for å eliminere politiske rivaler og etablere seg som den eneste representant for afrikanske ambisjoner i Sør-Afrika. Dokumentaren belyser hvordan ANCs væpnede kamp mer var en kamp mot svarte rivaliserende organisasjoner enn mot apartheidsystemet.

Dokumentaren forteller historien om hvordan African National Congress (ANC) – en gang en marginalisert organisasjon i det sørafrikanske politiske landskapet – kom til makten i etterkant av Soweto-opprøret i 1976.

Videre handler dokumentaren om organisasjonens militære opplæring i forskjellige afrikanske land, samt den mindre kjente historien om hvordan ANC gjennomgikk strategisk opplæring i Vietnam for å implementere en såkalt folkekrigstrategi mot sine rivaliserende organisasjoner. Dette ble spesielt implementert mot organisasjonens tidligere allierte, Inkatha Freedom Party, ledet av Mangosuthu Buthelezi.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Les også:
African National Congress grunnlegges
Nelson Mandela – politisk fange eller terrorist?
Sannheten om Nelson Mandela
Winnie Madikizela-Mandela
Sør-Afrika i dag – Norden i morgen!?