Hjem Dagens video Dagens video: Charles Lindbergh om krigshisseren Franklin D. Roosevelt

Dagens video: Charles Lindbergh om krigshisseren Franklin D. Roosevelt

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Charles Lindbergh (1902–1974), sønnesønn av bonden Ola Månsson fra Skåne i Sverige, var en amerikansk flyver og den første som fløy over Atlanterhavet alene uten stopp. I 1924 tok han hærens flyutdannelse og ble kaptein i flyvåpenets reserve.

Under sitt besøk i Tyskland i 1936 besøkte han blant annet de olympiske sommerleker som gjest av Luftwaffes øverstkommanderende Hermann Göring. Lindbergh mottok også en tysk medalje, Den tyske ørns fortjenestemedalje, som hovedsakelig ble gitt til ikke-tyske diplomater.

Lindbergh argumenterte for at USA skulle holde seg nøytralt og ble rekruttert av America First, som motarbeidet en amerikansk innblanding i andre verdenskrig mot Tyskland. Dette førte til en dyp konflikt med den daværende amerikanske president Franklin D. Roosevelt.

– Om jeg skulle dø i morgen, så vil jeg at dere skal vite dette: Jeg er absolutt overbevist om at Lindbergh er nazist, uttalte Roosevelt i 1940.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Les også:
Charles Lindbergh – fra helt til paria
Neville Chamberlain: Verdens jøder lå bak andre verdenskrig
Roosevelts arsenal av løgner for demokratiet
Roosevelts tale om Tysklands «hemmelige kart»
Hitler svarer Roosevelt