Hjem Dagens video Dagens video: Dagen da Israel angrep Amerika

Dagens video: Dagen da Israel angrep Amerika

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Dagens video er en dokumentar fra 2014, av Al-Jazeera, og har den engelske tittelen «The day Israel attacked America – USS Liberty attack».

I 1967, på høyden av den arabisk-israelske seksdagerskrigen, gjennomførte det israelske luftforsvaret et uprovosert angrep på USS «Liberty», et amerikansk spionskip som lå i sikkerhet i internasjonalt farvann og overvåket konflikten.

Israelske jagerfly traff USS «Liberty» med raketter, kanoner og napalm, før tre israelske torpedobåter satte kursen mot fartøyet for å sette inn nådestøtet. Selv om fartøyet ikke sank, ble USS «Liberty» hardt skadet. 34 amerikanske soldater og sivile analytikere ble drept, og ytterligere 171 ble såret.

Senere beklaget Israel og hevdet at de trodde skipet var et fiendtlig egyptisk marinefartøy. USAs daværende president Lyndon Johnson var rasende på privaten, men offentlig valgte Det hvite hus å ikke utfordre ordet til sin nærmeste allierte i Midtøsten og aksepterte derfor at angrepet hadde vært en katastrofal ulykke.

Imidlertid, som denne eksklusive dokumentaren avslører, kaster nye bevis et nytt lys over nøyaktig hva som skjedde denne skjebnesvangre dagen – og den bemerkelsesverdige tildekningen som fulgte.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Les også:
Dagens video: Israels hemmelige våpen
Dagens video: Oded Yinon plan – planen om et Stor-Israel