Hjem Dagens video Dagens video: Holodomor – Stalins folkemord på ukrainerne

Dagens video: Holodomor – Stalins folkemord på ukrainerne

8

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Fra 1932 til 1933 ble millioner ukrainere drept på ordre fra kommunisten Josef Stalin (født: Ioseb Besarionis dzе Jughashvili), Sovjetunionens leder fra 1924 til 1953.

Folkemordet på ukrainerne ble kalt Holodomor, som på ukrainsk betyr «å drepe ved hunger». Eksakt hvor mange som døde som følge av den menneskeskapte hungersnøden har det vært noe uenigheter om, men tallene varierer fra 7-12 millioner, andre helt opp til 20,6 millioner.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Se jødenes respons på Holodomor.

Les også:
Dagens video: Katyn-massakren
Kommunismens ukjente massemord
Dagens video: Kommunismen – En blodig historie
Hemmeligheten bak kommunismen
Dagens video: Aleksandr Solzhenitsyn om bolsjevismen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Birgitta
Birgitta
2 år siden

Ja , det er klart at holodomor kom av tvangs kollektiviseringa.
Men en annen ting som også må taes med er at holodomor kunne være en protest og sabotasje mot Stalin for den nasjonale politikken .
Holodomor kom akkurat på den tiden da Stalin opprettet Birobidjan , det jødiske autonome fylke.
Birobidjan ble sett på som en konkurrent til zionismen ,og jødenes plan om et hjemland i Palestina.
En demonisering og sabotasje av Stalin og hans politikk var sikkert på sin plass…

Gjallarhorn
Gjallarhorn
Svar til  Birgitta
2 år siden

Er du stalinist?
Deler nok ikke den samme fascinasjon av Stalin og har heller ingen tro på at Holodomor skulle være en protest og sabotasje mot hans politikk. Holodomor, som så mange andre massakre, var på hans ordre og gikk uhindret frem, uten unnskyldning og omtanke. Han var en ulykke for det russiske folk, og han var en ulykke for omverdenen.

Birgitta
Birgitta
Svar til  Gjallarhorn
2 år siden

Nei , jeg er ikke Stalinist , men jeg prøver å se tingene fra et videre perspektiv. Stalin var fæl . men han hadde mektige fiender i jødene , etter hvert… fordi han gikk utenom klassisk kommunisme og meislet ut en mere nasjonal variant . Jødene er og har alltid vært globalister per religion. Dette er faktum , og jeg blir litt mistenksom når de sier at Stalin var imot Ukrainas nasjonale suverenitet… Som jeg skrev så var Stalin for at de forskjellige etniske gruppene skulle ha mere selvstyre , derfor ga han jødene en selvstendig republikk Birobidjan.. Dette stred… Les mer »

Kevin Hughes
Kevin Hughes
Svar til  Birgitta
2 år siden

You speak some truth. Hitler went against the Bankers, this is the enemy.

Harald Feide
Harald Feide
2 år siden

Stalin og hans nestledere Kaganovich (jøde) og Molotov (gift med en jøde) var ansvarlige for å ha forårsaket døden til 7 millioner ukrainere, et av de verste folkemordene i historien. De skulle senere stå bak masse-henrettelsen av 22 000 personer fra polske intelligentsiaen i 1940, nemlig Katyn-massakren. Da Baltikum ble invadert av Sovjet i 1940, ble 12-13% av den baltiske befolkningen enten deportert til Sibir eller henrettet av NKVD. Og la oss ikke glemme masse-voldtektene av tyske kvinner i 1945, som den jødiske propaganda-ministeren Ilya Ehrenburg oppfordret sovjetiske soldater til å begå (2 millioner ble voldtatt, 200 000 døde som… Les mer »

Birgitta
Birgitta
Svar til  Harald Feide
2 år siden

Bestrider ikke at det var mange jøder i Stalins stab .
Litt for mange , kanskje…

Tiwaz
Tiwaz
2 år siden

Jødenes respons er som forventet. Alt skal kun handle om dem, hele verden må gråte for et holocaust som ikke fant sted, mens historiens virkelige folkemord blir feiet under teppet og glemt, kun fordi de ønsker monopol på det å være «offer».

Catabienze
Catabienze
2 år siden

Holodomor har noen likhetstrekk med 2014-folkemordet mot yezidiene, som fremdeles er pågående. Det startet med at ISIS angrep dem på verste måte med tilretteleggelse på forhånd av Kurdistans KDP-Peshmerga. De som overlevde og ikke ble tatt til fange og bortført, flyktet til Kurdistan-regionen, Tyrkia eller Syria, men omlag 40 tusen ble værende igjen på Shingal-fjellet. I Kurdistan-regionen har flere hundre tusen yezidier levd omtrent som fanger i telt i mer enn 6 år med lite mat, klær, tepper og det de ellers trenger. Peshmerga stjal tidlig omlag 93 prosent av hjelpen som ble sendt av det internasjonale samfunnet. I 2015… Les mer »