Hjem Dagens video Dagens video: «Hellstorm» – Ildstormen i Dresden

Dagens video: «Hellstorm» – Ildstormen i Dresden

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Dokumentaren Hellstorm handler om de alliertes krigsforbrytelser mot sivile mål i den tyske byen Dresden mot slutten av andre verdenskrig. Byer som Dresden ble mål for grusomme terrorbombinger som utløste et hav av ild – en ildstorm – som slukte og brente opp alt i sin vei.

I 1945 hadde Dresden cirka 600 000 innbyggere, men hundretusenvis av flyktninger hadde kommet til byen på flukt fra den røde armé. Enkelte kilder oppgir at befolkningen på det tidspunktet var opp mot 2,5 millioner mennesker, hvorav mange var desperate kvinner, barn og eldre som søkte tilflukt i byen. Alle luftvernskanonene hadde blitt sendt til østfronten for å bli brukt mot de titusentall av sovjetiske stridsvogner som truet med å overmanne de tyske forsvarslinjene. Byen stod forsvarsløs, og i fire angrepsbølger slapp en luftarmada på 2 500 fly totalt 850 000 bomber. Angrepene varte fra den 13. til 15. februar 1945.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Les også:
Ildstormen i Dresden
Vitnesbyrd fra terrorbombingen av Dresden
Dagens video: Dresden – De alliertes krigsforbrytelser
«Germany Must Perish!»