Hjem Dagens video Dagens video: «Israel for jøder, Europa for alle»

Dagens video: «Israel for jøder, Europa for alle»

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Dagens video er en nyhetsrapportering fra i24 News om at Israel står overfor granskning vedrørende deres innvandringspolicy. Denne nyhetssaken handler om flyktninger under Ukrainakonflikten, men den samme israelske holdning når det kommer til ikke-jødisk innvandring har også tidligere vist seg flere ganger vedrørende eksempelvis afrikanske eller arabiske migranter. Det på samme tid som Israel har vært en høyrøstet stemme for å åpne grensene til Europa og hatt en aktiv rolle i å dirigere rasefremmede migranter til Europa gjennom ulike NGOs.

I videoen kan man høre den israelske statsministeren Naftali Bennet uttale:

Vi i staten Israel har absorbert per nå hundrevis av flyktninger, noen av dem jøder, de fleste av dem ikke. Naturligvis, staten Israel vil fokusere på jødiske flyktninger.

Reporteren informerer deretter om at det «i Russland finnes 600 000 mennesker som er kvalifisert til å flytte til Israel, under loven om returnering, som tillater de med jødiske røtter å migrere til Israel. I Ukraina er det omlag 200 000».

Videre i videoen kan man høre Israels innenriksminister Ayelet Shaked si følgende, oversatt av reporteren:

Israel vil hjelpe, men det er Europa som må ta massebyrden….. idag, omlag 20 prosent av de som har kommet (til Israel) er kvalifisert for migrasjon. Vi har en utfordring som et lite land å skulle absorbere store tall, vi må fortelle sannheten, Europa ER åpen for disse innbyggerne og de kan jobbe der.

Israels statsminister Naftali Bennett. Foto: Skjermdump video.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video: