Hjem Dagens video Dagens video: «Jeg angrer ingenting!»

Dagens video: «Jeg angrer ingenting!»

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

En kveld i mai 1920 hørte Walter Richard Rudolf Hess (1894 – 1987) for første gang Adolf Hitler tale på Starneckerbryggeriet i München. Da han senere returnerte hjem samme kveld, sa han til Ilse Pröhl, sin kommende kone:

I overmorgen må du bli med meg til et møte med Det nasjonalsosialistiske arbeiderpartiet. En ukjent skal tale – jeg kan ikke huske navnet hans. Men om noen kan befri oss fra Versailles, så er det den mannen. Denne ukjente mannen kommer til å gjenopprette vår ære.

Kort tid etter dette, den 1. juli 1920, ble Rudolf Hess medlem nummer 16 i det lille partiet.

I mai 1941 fløy Hess alene til Storbritannia for å fredsmekle, men ble skutt ned av britene og satt i britisk fangenskap helt frem frem til Nürnbergprosessen der han ble idømt livstidsstraff og måtte sone i Spandau-fengselet i Tyskland – absurd nok for «brudd mot freden».

Etter mange tiår med fornedring, under hvilke han knapt fikk treffe sine egne barn og sin kone, ble han til slutt, den 17. august 1987, bare en måned etter plan om løslatelse, myrdet før han kunne fortelle sin historie for verden.

Hess var en mann som gav alt for kampen, bokstavelig talt, uten å noensinne vike en tomme i sin lojalitet. Dette er hans siste ord i det offentlige rom, og det er ikke annet enn riktig at han selv skal få avslutte sin historie med sine egne ord:

Jeg hadde privilegiet å i mange år arbeide under den største sønnen min nasjon har ført frem i løpet av sin tusenårige historie. Selv om jeg kunne, skulle jeg ikke fjerne denne tiden fra mitt liv. Jeg er lykkelig over å vite at jeg har gjort min plikt for mitt folk, min plikt som en tysker, som nasjonalsosialist, som en lojal følger av min fører. Jeg angrer ingenting!.

Hvis jeg skulle begynne om igjen, så skulle jeg handle akkurat som jeg handlet, selv om jeg visste at det skulle ende med at jeg blir brent på bål. Uansett hva mennesker gjør, skal jeg en dag stå fremfor Gud den eviges domstol. Jeg skal svare ham, og jeg vet at han vil frikjenne meg.

Se dagens video:

Les også:
Rudolf Hess
Rudolf Hess ble myrdet