Hjem Dagens video Dagens video: Kolyma – Soviets verste siberske gulag

Dagens video: Kolyma – Soviets verste siberske gulag

6

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Dagens video er en dokumentar fra 1996 og omhandler konsentrasjonsleiren Kolyma, i det iskalde Sibir.

I det jødisk kontrollerte og kommunistiske Soviet ble mange etniske russere, som ble ansett som fiender av det kommunistiske regimet, sendt til konsentrasjonsleirer i Sibir. Gjennom sult, sykdom, tilfeldige henrettelser og temperaturer under frysepunktet mistet over to millioner russiske borgere livet i sibirske konsentrasjonsleirer. «Kolyma» som eksisterte i 40 år, var den verste av disse leirene.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Les også:
Kommunismens ukjente massemord
Hemmeligheten bak kommunismen
Dagens video: Aleksandr Solzhenitsyn om bolsjevismen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Harald Feide
Harald Feide
11 måneder siden

I løpet av nesten hele 30-tallet, var Gulag lederskapet bemannet av jøder, med Lazar Kogan (1930-32), Matvei Berman (1932-37) og Israel Pliner (1937-38). En annen kjent jødisk kommandant var Naftaly Frenkel, som innførte strenge begrensninger på matrasjonene til fangene. Titusenvis av mennesker døde i leirene takket være harde forhold og henrettelser, likevel er det få som kjenner til disse leirene og deres jødiske ledere.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
Svar til  Harald Feide
11 måneder siden

Hjernevaskede folk tror at hatet mot jødene bare kom ut av det blå. Eller for at de skulle være «dyktige med forretninger».

Morten
Morten
11 måneder siden

Hvor mange gulags var det?

Heimdal
Svar til  Morten
11 måneder siden

En gammel mann som hadde vært i det tidligere Kgb kunne beskrive gulagleirene for å være «tett som perler på en lang snor», langs med jernbanelinjen fra vest til langt i øst, da han ble spurt av en intervjuer hvor mange fangeleire Sovjet hadde.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
11 måneder siden

Det er godt dokumentert, også av jødene selv, feks Yrij Slezkine(The Jewish Century), at i sikkerhetsapparatet til USSR, Tsjekaen, senere NKVD, og leiradministrasjonen for Gulag, satt jødiske bolsjeviker i sentrale posisjoner, som de brukte til brutal undertrykking, mishandling og drap på etniske russere. I topposisjonene i NKVD utgjorde jøder ca 40% på 1920-tallet, i leiradministrasjonen en enda høyere andel. Sovjetsystemet var langt ifra russisk bortsett fra i territoriell betydning. Det var jødisk-kommunistisk, iallfall inntil Stalin rensket ut mange av de tidligere lederne, også de jødiske, som Kamenjev og Zinovjev, bl.a.

Anders Jonsson
Anders Jonsson
11 måneder siden

Mycket bra att ni publicerar den här filmen.
Det är viktigt att alla människor förstår varifrån den (((kommunistiska ondskan))) har sitt ursprung.