Hjem Dagens video Dagens video: Kolyma – Soviets verste siberske gulag

Dagens video: Kolyma – Soviets verste siberske gulag

6

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Dagens video er en dokumentar fra 1996 og omhandler konsentrasjonsleiren Kolyma, i det iskalde Sibir.

I det jødisk kontrollerte og kommunistiske Soviet ble mange etniske russere, som ble ansett som fiender av det kommunistiske regimet, sendt til konsentrasjonsleirer i Sibir. Gjennom sult, sykdom, tilfeldige henrettelser og temperaturer under frysepunktet mistet over to millioner russiske borgere livet i sibirske konsentrasjonsleirer. «Kolyma» som eksisterte i 40 år, var den verste av disse leirene.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Les også:
Kommunismens ukjente massemord
Hemmeligheten bak kommunismen
Dagens video: Aleksandr Solzhenitsyn om bolsjevismen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Harald Feide
Harald Feide
1 år siden

I løpet av nesten hele 30-tallet, var Gulag lederskapet bemannet av jøder, med Lazar Kogan (1930-32), Matvei Berman (1932-37) og Israel Pliner (1937-38). En annen kjent jødisk kommandant var Naftaly Frenkel, som innførte strenge begrensninger på matrasjonene til fangene. Titusenvis av mennesker døde i leirene takket være harde forhold og henrettelser, likevel er det få som kjenner til disse leirene og deres jødiske ledere.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
Svar til  Harald Feide
1 år siden

Hjernevaskede folk tror at hatet mot jødene bare kom ut av det blå. Eller for at de skulle være «dyktige med forretninger».

Morten
Morten
1 år siden

Hvor mange gulags var det?

Heimdal
Svar til  Morten
1 år siden

En gammel mann som hadde vært i det tidligere Kgb kunne beskrive gulagleirene for å være «tett som perler på en lang snor», langs med jernbanelinjen fra vest til langt i øst, da han ble spurt av en intervjuer hvor mange fangeleire Sovjet hadde.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Det er godt dokumentert, også av jødene selv, feks Yrij Slezkine(The Jewish Century), at i sikkerhetsapparatet til USSR, Tsjekaen, senere NKVD, og leiradministrasjonen for Gulag, satt jødiske bolsjeviker i sentrale posisjoner, som de brukte til brutal undertrykking, mishandling og drap på etniske russere. I topposisjonene i NKVD utgjorde jøder ca 40% på 1920-tallet, i leiradministrasjonen en enda høyere andel. Sovjetsystemet var langt ifra russisk bortsett fra i territoriell betydning. Det var jødisk-kommunistisk, iallfall inntil Stalin rensket ut mange av de tidligere lederne, også de jødiske, som Kamenjev og Zinovjev, bl.a.

Anders Jonsson
Anders Jonsson
1 år siden

Mycket bra att ni publicerar den här filmen.
Det är viktigt att alla människor förstår varifrån den (((kommunistiska ondskan))) har sitt ursprung.