Hjem Dagens video Dagens video: Rabbiner kommenterer blodig madrass

Dagens video: Rabbiner kommenterer blodig madrass

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

8. januar 2024 oppdaget bygningsarbeidere et ulovlig tunnelsystem under Chabad Lubavitch-hovedkvarteret i Brooklyn, New York. Hovedkvarteret brukes blant annet som synagoge av Brooklyns mange ortodokse jøder.

Da politiet ble tilkalt til hovedkvarteret, eller synagogen, forsøkte en gruppe opprørte jøder å forhindre politi og bygningsarbeidere i å fylle igjen det ulovlige tunnelsystemet. Under tumultene ble det oppdaget blant annet barneseter og en flekkete madrass fra de underjordiske tunnelene, og mange har spekulert i om tunnelene har blitt anvendt til kriminelt formål som ritualmord, menneskehandel og overgrep.

Til tross for lekkede bilder fra de hasidiske jødenes tunneler, som viser både flekkete madrasser og barneseter, har «faktasjekkere» hevdet at dette ikke fantes i tunnelene. Dette var etter at myndighetene i New York fylte tunnelene med sement, og således umuliggjorde en nærmere granskning av tunnelene.

En jødisk rabbiner har imidlertid i ettertid hevdet at flekken som ble oppdaget «ikke var avføring, men blod» etter ritualer, og da enkelte ganger et ritual der en nylig avdød person blir utsatt for ting, så bisarr at han ikke ønsker å beskrive det i detaljer. Dette i den tro og forhåpning at de skal kunne vekke sin Messiah (Rabbiner Menachem Mendel Schneerson) til live igjen.

Madrass og barnesete fra det ulovlige tunnelsystemet under Brooklyn, New York.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video: