Hjem Dagens video Dagens video: Revisjonisten Robert Faurisson

Dagens video: Revisjonisten Robert Faurisson

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Robert Faurisson ble født i Shepperton i England den 25. januar 1929. Hans far var fransk og moren skotsk.

Faurisson ble utdannet ved en Lycée i Paris, og ved den berømte Sorbonne. Han mottok sin «statsdoktorgrad» i brev og humaniora fra Sorbonne i 1972, hvor han også underviste fra 1969 til 1974. Fra 1974 til 1990 var Faurisson professor i fransk litteratur ved Universitetet i Lyon II. Han var en anerkjent spesialist innen tekst- og dokumentanalyse, og forfattet fire bøker om fransk litteratur.

Faurisson var selv en motstander av nasjonalsosialistiske Tyskland i sine tidligere år. Etter mange års forskning og studier offentliggjorde han dog sine skeptiske synspunkter rundt påstanden om at et holocaust skulle ha funnet sted i to artikler som ble publisert i den innflytelsesrike avisen Le Monde, desember 1978 og januar 1979.

I arkivene til Auschwitz State Museum i Polen oppdaget Faurisson de tekniske og arkitektoniske tegningene av likhus, krematorier og andre installasjoner i Auschwitz. Han er den første personen som offentliggjorde disse viktige dokumentene, og påpekte deres betydning.

Fra 1978 og frem til sin død presenterte Faurisson sitt kritiske syn på de alliertes versjon av historien i mange artikler, intervjuer, bøker, og ikke minst i en imponerende debatt mot fremtredende «holocaustforsvarere» i et sveitsisk TV-program, april 1979. Mange av hans vitenskapelige artikler er publisert på engelsk i The Journal of Historical Review. Écrits Révisionnistes, en samling av mange av hans skrifter fra 1974-1998, ble utgitt i 1999 i fire bind.

Robert Faurissons arbeid ble i 1978 brukt som ekspertmateriale i forsvar for Heinz Roths forlag, for å vise at «Anne Franks dagbok» var en forfalskning forfattet etter krigen av Annes far Otto Frank. Dommen innebar dog at Heinz Roth fikk forbud mot å hevde at dagboken er en forfalskning.

I dag innrømmer Anne Franks stiftelse at boken er fiksjon, noe som var nødvendig å gjøre for å få beholde rettighetene til verket, som er en meget lukrativ inntektskilde i det som den jødiske statsviteren og forfatteren Norman Finkelstein kaller «holocaust»-industrien.

Ulike statlige etater og innflytelsesrike organisasjoner førte en samordnet kampanje mot Faurisson i mange år, med det formål å få Faurisson til å tie, og han har måttet forsvare seg en rekke ganger i franske domstoler for kun å stille spørsmålstegn til holocausthistorien.

Som følge av at Faurisson ikke var redd for å utfordre holocausthistorien har han også erfart å få bankkontoen sin stengt ned, og domstolsembedsmenn besøkte hans hjem gjentatte ganger og truet både ham og kona med å ta beslag på møblene for å betale for økonomiske «skader» pålagt for hans «kjetterske» bemerkninger.

I 1989 ble han grovt mishandlet av en gjeng som kalte seg Jødenes minnes sønner. De sparket og slo ned Faurisson og brakk kjeven hans.

Etter at loven som forbyr spredning av sannheten om «holocaust» ble innført i Frankrike i 1990, ble han i 1991 dømt for såkalt «holocaust»-fornektelse. Han mistet også sin akademiske tittel og sin stilling ved universitetet der han tidligere hadde arbeidet som litteraturprofessor. Faurisson ble senere også dømt til høye bøter for at han på iransk fjernsyn fortalte sannheten om «holocaust».

Robert Faurisson døde av et hjerteinfarkt i sitt hjem i Vichy, Frankrike, den 21. oktober 2018, rett etter å ha returnert fra en liten historierevisjonistisk konferanse i Shepperton, England.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Les også:
«Holocaust» er en bløff
«Holocaust»