Hjem Dagens video Dagens video: Ukraina i flammer

Dagens video: Ukraina i flammer

1

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Ukraine on Fire er en dokumentar fra 2016, laget av den amerikanske filmskaperen Oliver Stone som produksjonssjef og Igor Lopatonok som regissør, i kjølvannet av Maidan-kuppet i Ukraina i 2014.

Den undersøker hvordan amerikansk etterretning siden andre verdenskrig har utnyttet ukrainsk nasjonalisme for å oppfordre til konflikten mellom Russland og Vesten.

Dokumentaren viser også hvordan vestlige stater og lobbygrupper, spesielt de som er knyttet til George Soros, var dypt involvert i kuppet i Ukraina i 2014, som i Vesten har blitt beskrevet som et «folkelig opprør».

I tillegg inneholder den utdrag fra Oliver Stones berømte intervjuserier med Russlands president Vladimir Putin, der han avslører mange av sine tanker om Ukraina og NATOs aggressive ekspansjon østover.

Til en viss grad utgår dokumentaren fra et politisk korrekt verdensbilde, der den ukrainske frihetskampen mot bolsjevikterroren blir knyttet til den jødiske mytologien om «holocaust». Men den viser samtidig hvordan eksempelvis CIA ikke har noe problem med å samarbeide med styrker som er anklaget for folkemord på jøder, så lenge det tjener deres geopolitiske formål med å skape ustabilitet og konflikt i regionen.

For øvrig tegner den et helt annet bilde av den lange konflikten mellom Vesten og Russland – der Ukraina har havnet i klem og som har ledet til dagens krig – enn det narrativet som vestlige medier har tegnet.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
9 måneder siden

[…] Dokumentaren Revealing Ukraine fra 2019, laget av den amerikanske filmskaperen Oliver Stone som produksjonssjef og Igor Lopatonok som regissør, er oppfølgeren til dokumentaren Ukraine on Fire. […]