Hjem Nyheter Damir Ali Ali kidnappet, torturerte og voldtok kvinner – belønnet med 840.000...

Damir Ali Ali kidnappet, torturerte og voldtok kvinner – belønnet med 840.000 kr i erstatning

ABSURDISTAN Damir Ali Ali får 840.000 svenske kroner i erstatning etter å ha blitt dømt til 4,5 års fengsel for kidnapping, tortur og voldtekt. Årsak er at høyesterett mener han var under 18 år da han begikk ugjerningene.

Damir Ali Ali ble i 2018, sammen med sin eldre bror, dømt for å ha kidnappet, torturert og gruppevoldtatt kvinner i Malmø, Sverige. Han ble dømt til 4,5 års fengsel og den eldre broren til 7 års fengsel. Etter Damirs søknad om oppreisning konkluderte høyesterett i februar 2020 at retten tok feil alder og at Damir var under 18 år da ugjerningene ble begått. Han blir derfor nå belønnet med 840 000 svenske kroner i erstatning.

I 2017 gjennomgikk Damir en medisinsk aldersundersøkelse, og det var dette som ble grunnlaget for tingrettens kjennelse. Det var først i lagmannsretten at Damir påberopte seg fødselsattest fra hjemlandet, men denne fikk imidlertid lav bevisverdi ettersom det ikke kunne sammenlignes med noen referansemateriale. Høyesterett har dog vurdert saken annerledes og mener Damir var 16 år gammel da han begikk ugjerningene. Justiskansleren mener at Damir ble straffet «for hardt til sin alder» og har sittet 14 måneder for lenge. Erstatningen beregnes på grunnlag av en overskytende strafferamme på 14 måneder.

Begge brødrene skal ha begått flere voldtekter og andre forbrytelser i Sverige.

Den 8. april 2017 skal den eldre broren ha trengt seg på en kvinne i hennes bil hvorpå han slo og voldtok henne.

Den 18. mars 2017 skal Damir sammen med en 23 år gammel bekjent ha utsatt en kvinne for grov gruppevoldtekt. De skal ha brutt seg inn i leiligheten hennes om natten og gjentatte ganger slått og voldtatt henne.

I slutten av april 2017 kidnappet brødrene en kvinne i 20-års alderen og låste henne inne i en kjeller hvor de truet henne med en pistol. Der ble hun holdt fanget i flere timer, slått under torturlignende forhold og gruppevoldtatt en rekke ganger. I tillegg skal brødrene ha truet kvinnens venninne for 20 000 svenske kroner for at de skulle slippe henne løs, ellers ville de slå henne ihjel.  Den 20-år gamle kvinnen ble til slutt reddet av politiet som i forbindelse med redningsaksjonen skjøt den eldre broren.

Brødrene ble i tillegg til fengselsstraff og utvisning dømt til å betale 155 000 og 275 000 svenske kroner i skadeerstatning til ofrene, hvilket er absurd lite med tanke på den belønning Damir får av den svenske staten, betalt av svenske skattebetalere.

Les også:
Innvandrere topper svensk statistikk over seksualforbrytelser
Voldtekter henlegges i Sverige – politiet skylder på ressursmangel
Sverige: Utenlandsk voldtektsmann med ADHD slipper fengsel og utvisning
Innvandrer slipper fengsel etter ekstremvoldtekt av svensk jente
Rasefremmed innvandrer fikk ungdomsomsorg etter barnevoldtekt – går fortsatt på Mora gymnasium
Lagmannsretten: 100 grove barnevoldtekter er ikke utvisningsgrunn – riksadvokaten anker
Utlending frikjent for voldtekt av mindreårig – 13-åringen var «velutviklet»