Hjem Nyheter Norden Dan Park mishandlet av venstreekstremister

Dan Park mishandlet av venstreekstremister

0

DANMARK: Natt til første nyttårsdag ble den politisk ukorrekte og kontroversielle kunstneren Dan Park mishandlet av seks maskerte venstreekstremister i København.

Dan Park
Dan Park

Den kontroversielle svenske kunstneren Dan Park feiret nyttårsaften i København, og ble natt til første nyttårsdag uprovosert mishandlet av en gjeng venstreekstremister. Park selv kommenterte hendelsen via sin Facebook-side.

– Det nye året begynte jo bra, ble angrepet av seks maskerte «antifascister» på Jagtvej i Nørrebro i København. Tydeligvis liker ikke alle i Danmark min kunst.

Politiet i København bekrefter at Dan Park er fornærmede i en mishandlingsetterforskning.

– Det er riktig at vi har en anmeldelse av saken ute på stasjon Bellahøj. Det er dem som har etterforskningen, forteller vaktsjef Kristian Aaskov.

Dan Park oppgir at han hadde tilbrakt nyttårsaften i København med en venninne. De hadde tittet på fyrverkerier og besøkt en bar på Nørrebro. Når de senere gikk ut fra en 7-Eleven-kiosk ble Park overfalt av en gjeng venstreekstremister som skrev «nazijævel» til ham.

Park kunne ikke gi noen god beskrivelse av gjerningsmennene, men hans venninne beskrev de som «autonome» typer.

Dan Park har tidligere blitt mishandlet i sammenheng med en antirasistisk demonstrasjon. Han har flere ganger blitt dømt for såkalt hets mot folkgrupp, lignende rasismeparagrafen i Norge. Ved et tilfelle ble han dømt til seks måneder i fengsel, og til å betale 60 000 kroner i erstatning.

Les også:
Antirasistisk senter: Dan Parks kunst «er utenfor demokratiet»
Dan Park dømt til fengsel

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Kilde:
Provokunstner overfaldet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg