Hjem Nyheter Europa Danmark gir 385 millioner til land som nekter å ta tilbake egne...

Danmark gir 385 millioner til land som nekter å ta tilbake egne statsborgere

2

SAMFUNN En rekke land i Midtøsten, Asia og Afrika mottar hundrevis av millioner kroner i u-hjelp fra Danmark. De samme landene nekter samtidig å motta egne statsborgere som har fått avslag på asyl i Danmark.

I år alene sender Danmark 385 millioner kroner i humanitær bistand til land hvor tvangsutsending ifølge det danske rikspolitiet for øyeblikket ikke er mulig.

I tillegg kommer andre former for u-hjelp, eksempelvis langsiktig utviklingshjelp og penger som kanaliseres gjennom FN- og EU-systemene.

Ifølge opplysninger som Kristeligt Dagblad har fått fra rikspolitiet nekter tolv land for tiden å samarbeide om å motta tvangsutsendte asylsøkere.

Av disse sender Danmark humanitær bistand til seks land: Irak, Iran, Sudan, Congo, Syria og Myanmar.

De siste tallene fra rikspolitiet viser dessuten at 624 avviste asylsøkere ikke kan sendes hjem fra danske asyl- og utreisesentre. Det skyldes at de er i en «fastlåst» posisjon.

Dette begrepet betyr i de fleste tilfeller at myndighetene i hjemlandet ikke vil samarbeide om å motta dem.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Øystein Vaule
Øystein Vaule
2 år siden

Sirkuset fortsetter! Hykleriet og korrupsjonen når snart sitt anti-klimaks! Finnes det noe som ikke er totalt snudd på hodet? Det er i alle fall MERKELIG hvordan vi kaster mer og mer penger på alle problemene, samtidig som elendigheten bare øker over hele linja. Et par drøye eksempler: Røde kors, mottar og forvalter omlag 2 milliarder euro. Så altså, 20 000 millioner norske kroner. Deres egne tall fra deres bevisst kjedelige og uoversiktlige regnskap viser at godt over 90 % forsvinner i lønn, sikkerhet og administrasjon. –og nå hvert år fremover så er det vell forventet antall mennesker som fødes direkte… Les mer »

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Sinnssykt.

Interner de til et naboland der nede kan ta imot dem!